Замість м’яса гарбуз, а чоловік і не здогадався. Приготувала один раз на пробу і шкодую, що не почала раніше

Гарбуз – універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв, як солодких, так і солоних. Один із найцікавіших рецептів – гарбузові відбивні у клярі.

Гарбуз – не лише дуже смачний, а й корисний овоч. Він являється джерелом вітамінів та інших корисних речовин і нормалізує травлення. Тож у сезон гарбуза намагайтеся їсти якомога більше страв з цим овочем.

Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий і незвичний рецепт приготування гарбуза – гарбузові відбивні у клярі. Вони виходять дуже ніжні і пряні.

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз – 850 г;
  • сметана – 4 ст.л;
  • яйця – 3 шт;
  • приправа до м’яса – 1 ч.л;
  • сир твердий – 200 г;
  • борошно – 3 ст.л;
  • панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для приготування цього рецепту беремо частину гарбуза без насіння. Нарізаємо гарбуз товщиною приблизно 0,5 см і злегка відбиваємо молотком для м’яса з обох сторін.

 Рецепт гарбузових відбивних у клярі
Рецепт гарбузових відбивних у клярі

Перекладаємо шматочки гарбуза у каструлю і заливаємо крутим окропом. Ставимо каструлю на вогонь і варимо гарбуз після закипання 2-3 хвилини.

Приварений гарбуз виймаємо і даємо трішки охолонути. Потім гарбуз злегка солимо та перчимо.

Готуємо кляр. У миску вбиваємо яйця, додаємо сметану, приправу до м’яса, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо. Далі додаємо до кляру натертий на середній тертці твердий сир і ще раз перемішуємо.

 Рецепт гарбузових відбивних у клярі
Рецепт гарбузових відбивних у клярі

В окремій мисці змішуємо борошно і панірувальні сухарі. Кожен шматочок гарбуза спочатку вмочаємо з двох сторін у суміш борошна і сухарів, а потім занурюємо у кляр.

Обсмажуємо гарбуз на розігрітій олії на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки. Готові “відбивні” викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

 Рецепт гарбузових відбивних у клярі
Рецепт гарбузових відбивних у клярі

Готові відбивні мають дуже смачну сирну скоринку і ніжну та пряну серединку. Смачна ця страва, як в гарячому та холодному вигляді. Подавайте відбивні з гарбуза з овочевими салатами та гарнірами з картоплі і рису.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Найсмачніші пиріжки з універсального тіста: беру кефір і соду. Готую вже декілька днів поспіль! Рецепт

Дізнайтеся, як зробити найсмачніші смажені пиріжки з універсального тіста на кефірі. Готується таке тісто швидко, адже до його складу входить сода.

Чого творці серіалу “Величне століття” не знали про дружин Султана Сулеймана: загадкова доля Гюльфем

"Величне століття"- один з найуспішніших серіалів. Не дивно, що його постійно обговорюють і міркують: хто з його героїв відповідає історичній правді, а хто — продукт вигадки творців картини.

Роман на стороні переріс у 28-річний ювілей: незвичайна історія кохання Ольги Сумської та Віталія Борисюка

Ольга Сумська зворушливо привітала чоловіка, Віталія Борисюка, з 28-річчям весілля. Про радісну подію акторка написала у своєму блозі в Instagram.