Плавлений сир в домашніх умовах усього за 15 хвилин: дуже простий рецепт і детальна технологія приготування

Плавлений сир, який так обожнюють дорослі та діти, можна з легкістю приготувати в домашніх умовах. Для цього вам знадобляться декілька простих інгредієнтів та 15 хвилин часу.

У магазині є величезний вибір плавлених сирів. Та якщо почитати склад цього продукту, то стає зрозумілим, що нічого корисного в ньому немає. Однак смачний і корисний плавлений сир можна приготувати в домашніх умовах. Готувати його можна, як в чистому вигляді, так і з різними добавками. Пропонуємо до вашої уваги рецепт плавленого сиру з грибами та зеленню. Якщо ви хочете приготувати такий сир без добавок, робіть все по рецепту, лише приберіть гриби та зелень.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир (10% жирність) – 500 г;
  • сметана (30% жирність) – 2 ст.л;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 1 ч.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • гриби – 200 г;
  • зелень, чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо спочатку додаток до плавленого сиру. Шампіньони ретельно миємо і дрібно нарізаємо. Перекидаємо гриби на пательню і чекаємо, коли випарується вся волога. Тоді додаємо трішки трішки олії і злегка обсмажуємо. Гриби солимо, перчимо і охолоджуємо.

Рецепт ніжного і вершкового плавленого сиру в домашніх умовах
Рецепт ніжного і вершкового плавленого сиру в домашніх умовах

Для приготування плавленого сиру у глибоку миску перекладаємо жирний кисломолочний сир, сметану, яйця, сіль та соду. Сир та сметану для цього рецепту треба використовувати лише з високою жирністю, або брати домашні. Все збиваємо погружним блендером в однорідну масу масу. Ставимо цю сирну масу на водяну баню і прогріваємо постійно перемішуючи. Варимо сирну масу до тих пір, поки не утвориться однорідна плавлена маса.

Рецепт ніжного і вершкового плавленого сиру в домашніх умовах
Рецепт ніжного і вершкового плавленого сиру в домашніх умовах

До гарячої сирної маси додаємо гриби, дрібно нарізану зелень, чорний мелений перець. Все ретельно перемішуємо. Плавлений сир переливаємо у ємність для зберігання і охолоджуємо.

Подаємо плавлений сир разом з грінками, чи м’яким тостовим хлібом.

Такий сир може зберігати в холодильнику близько тижня.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Беру курку та помідори і готую геніальний салат: оригінальний рецепт з доступних продуктів на свято

Приготуйте цю страву один раз і ви будете робити її постійно. З найпростіших продуктів виходить оригінальний салат, який з легкістю стане зіркою святкового столу.

Злата Огнєвіч зробила огляд на купе потягу Дніпро-Хелм: в Укразалізниці як в п’ятизірковому готелі (ФОТО)

Відома українська співачка Злата Огнєвіч на своїй Інстаграм-сторінці розповіла, як подорожувала на потязі міжнародного сполучення. Зірка показала купе та провела огляд.

Найкрасивіша дружина українського шоу-бізнесу: кохана Діми Комарова одягла кофтинку з прозорої тканини

Дружина телеведучого-мандрівника Дмитра Комарова Олександра Кучеренко вразила публіку виходом у розкішному вбранні. Недарма у 2016 році дівчина отримала титул "Міс Україна".