Смачна вечеря для всієї родини за 20 хвилин: печінку, яблука й цибулю викладаю шарами та запікаю у духовці

Страву можна готувати з будь-якої печінки птиці. Яблука та цибуля додають їй приємного аромату та специфічного присмаку. Вечеря вийде смачною. Готуйтеся, що попросять добавки.

Вам знадобиться:

  • 750 г печінки птиці;
  • 3 яблука;
  • 3 цибулини;
  • 1 ч.лож. меленої паприки;
  • 0,25 ч.лож. цукру;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • сіль, перець до смаку.
Швидка вечеря з печінки птиці з цибулею та яблуками

Печінку можете брати з будь-якої птиці або навіть зробіть мікс із курячої, гусячої, індичої. Нарізати не потрібно. Нехай залишається цілими шматочками. Складіть печінку в цупкий поліетиленовий пакет. Всипте борошно, зав’яжіть на вузлик і струсніть.

Швидка вечеря з печінки птиці з цибулею та яблуками

Розв’яжіть пакет і викладіть обвалені в борошні шматочки на розігріту пательню з олією. Обсмажуйте на сильному вогні по хвилині з кожного боку, не доводячи до готовності. Викладайте на паперовий рушник, щоб всотався жир.

Швидка вечеря з печінки птиці з цибулею та яблуками

Яблука наріжте на часточки, вирізавши насіння, але залишивши шкірочку. Відправте їх на пательню відразу після печінки, тільки прикрутіть вогонь. Підсмажте, перемішуючи, щоб яблука стали м’якшими, але не розвалилися. Це приблизно 3-4 хвилини.

Швидка вечеря з печінки птиці з цибулею та яблуками

Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Яблука зніміть зі сковороди й відправте туди цибулю. Смажте на середньому вогні 1-2 хвилини, додавши сіль, цукор та паприку. За необхідності додайте трішки олії.

Форму для запікання змастіть олією. Викладіть частину яблук. Потім шар печінки, присоливши. Далі – половину цибулі. Рівномірно розподіліть і повторіть шари у тій же послідовності.

Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Достатньо буде 15 хвилин для запікання, і страва готова. Можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.