Всього 2 інгредієнта і 5 хвилин: дивовижний рецепт шоколадного десерту без яєць, масла і молока

Дуже простий, але дуже смачний десерт всього з двох інгредієнтів. Так, це можливо! Для приготування цього смаколика вам знадобиться лише банан та шоколад.

Шоколад люблять майже всі, тому цей легкий, ніжний і повітряний десерт буде кожному до смаку. У цього десерту є багато переваг. Він не містить в собі ні молочних продуктів, ні цукру, тож його сміливо можна назвати дієтичним і давати його дітям. Крім того, цей десерт має приємну кремову текстуру і його можна навіть використовувати, як крем для торту.

Готується такий десерт дуже просто з мінімальної кількості продуктів і всього за 5 хвилин плюс час для застигання.

Необхідні інгредієнти:

  • банани – 300 г;
  • шоколад (чорний або молочний) – 200 г.

Спосіб приготування:

Для приготування цього десерту вам знадобиться будь-який шоколад. Можна брати молочний, або темний, або взагалі кондитерську глазур. Та чим смачнішим буде шоколад, тим яскравішим вийде готовий десерт.

Подрібнений шоколад перекладаємо у миску і ставимо на водяну баню. Розтоплюємо шоколад, постійно помішуючи до утворення однорідної, шовковистої маси. Важливо не перегріти шоколад, адже він може згорнутися.

Рецепт дуже смачного шоколадного десерту з двох інгредієнтів

3 спілі банани очищаємо від шкірки і подрібнюємо до стану пюре за допомогою блендеру. До подрібнених бананів вливаємо розтоплений шоколад і все перемішуємо до однорідності.

Беремо форму для зберігання і вистеляємо її харчовою плівкою або пергаментним папером. Виливаємо шоколадно-банановий десерт у форму і ставимо в холодильник на декілька годин, щоб десерт застиг.

Рецепт дуже смачного шоколадного десерту з двох інгредієнтів

Через декілька годин десерт застигне і буде мати структуру суфле: плотне, але ніжне. Десерт легко виймається з форми і ріжеться на порційні шматочки. Десерт виходить дуже цікавим. Воно не дуже солодке і тане у роті. Текстура виходить шовковистою і має яскравий шоколадний смак.

Готуйте з задоволенням!