Не відірватися! Простіше, ніж пиріжки. Гора хрустких слойок з капустою з листкового тіста: смакота за 1 мить

Щоб приготувати ці смачні пиріжечки, знадобиться не більше 10 хвилин. Головне – завчасно підготувати овочеву начинку – підсмажити капусту з морквою.

Вам знадобиться:

  • 500 г дріжджового листкового тіста;
  • 500 г капусти;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст.лож. томатної пасти;
  • 1 лавровий лист;
  • 1 яйце;
  • кунжутне насіння;
  • сіль, чорний перець, олія.
Трикутники з листкового тіста з капустою

Починати слід з приготування начинки. Капусту не обов’язково брати свіжу, можете використовувати навіть квашену. Дрібненько нашинкуйте шматочок капустини. Морквину натріть на тертушці. Обчищену цибулину розріжте на четвертинки. Кожну подрібніть соломкою.

Трикутники з листкового тіста з капустою

Розігрійте пательню, влийте трішки олії. Першою викладайте цибулю. Трішки підсмажте, постійно перемішуючи лопаткою. Всипте моркву. Додайте томатну пасту в центр сковорідки, перемішайте з овочами.

Трикутники з листкового тіста з капустою

За 2 хвилини додайте капусту, перемішавши всі інгредієнти. Додайте трішки води. Накрийте кришкою і тушіть на повільному вогні, час від часу перемішуючи капусту. Залежно від сорту овочу, на це піде 20-30 хвилин. Капуста має стати м’якою. За 5 хвилин до повної готовності додайте лавровий лист, посоліть й поперчіть начинку.

Трикутники з листкового тіста з капустою

Дріжджове листкове тісто дістаньте з морозилки за 15 хвилин до початку роботи. Кожен із двох квадратиків розкачайте скалкою. Розріжте навпіл. А половинки поділіть на 3 шматочки.

Ще раз розкачайте порції тіста, щоб вийшов не прямокутник, а квадрат. Викладайте по центру начинку з холодної тушкованої капусти. Защемляйте краї, щоб вийшов трикутник. Виделкою пройдіться по краях, щоб тісто краще трималося. До того ж сліди від зубчиків прикрасять наші пиріжечки.

Викладіть на деко, вистелене пергаментним папером для випічки. Змастіть верх пиріжків збитим яйцем та присипте кунжутним насінням. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку. На випікання знадобиться не більше 20 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.