Змішую гарбузове пюре зі згущівкою: від такого смачного десерту не відмовиться ніхто. Без желатину, борошна

Гарбузовий десерт не лише смачний, він ще й корисний, адже овоч має купу всіляких вітамінів. Готується все дуже просто – варений гарбуз змішується з рештою інгредієнтів й охолоджується.

Цей десерт цікавий тим, що отримуємо ніжне гарбузове желе, не застосовуючи ані желатин, ані агар-агар. Витримавши форму з гарбузом у холодильнику, доб’ємося потрібної консистенції. Застосовувати борошно чи запікати масу в духовці не потрібно.

Вам знадобиться:

  • 1 невеликий гарбуз;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 200 г згущеного молока;
  • 1 дрібка кориці;
  • 350 мл молока;
  • 80 г кукурудзяного крохмалю;
  • мед.
Гарбузовий десерт зі згущівкою без випікання

Гарбуз почистьте від шкірочки. Поріжте вздовж на великі кружальця, які позбавте від насіння, а м’якоту наріжте на кубики. Перекладіть у каструлю, залийте водою, поставте на вогонь. Після закипання вогонь зробіть маленьким і варіть 15 хвилин.

Гарбузовий десерт зі згущівкою без випікання

Тим часом викладіть на дошку горіхи й подрібніть їх ножем. Перевірте виделкою готовність гарбузових шматочків. Зніміть каструлю з вогню і злийте воду. В гарячий гарбуз додайте банку згущівки. Посипте корицею.

Гарбузовий десерт зі згущівкою без випікання

Подрібніть гарбуз блендером. Має вийти однорідне пюре. Влийте молоко та перемішайте вінчиком. Додайте крохмаль і продовжуйте перемішувати. Поверніть каструлю на вогонь. Нагрівайте, продовжуючи орудувати вінчиком.

Гарбузовий десерт зі згущівкою без випікання

Доведіть до кипіння, після цього перелийте в форму. Розрівняйте верх лопаткою. Зверху присипте подрібненими горішками. Тонкою цівочкою полийте медом – свіжим або розтовченим.

Поставте в холодильник для застигання на 5 годин. Діставши охолоджений десерт, розріжте його на порційні шматочки, акуратно перекладіть на тарілки й подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Найсмачніші пиріжки з універсального тіста: беру кефір і соду. Готую вже декілька днів поспіль! Рецепт

Дізнайтеся, як зробити найсмачніші смажені пиріжки з універсального тіста на кефірі. Готується таке тісто швидко, адже до його складу входить сода.

Чого творці серіалу “Величне століття” не знали про дружин Султана Сулеймана: загадкова доля Гюльфем

"Величне століття"- один з найуспішніших серіалів. Не дивно, що його постійно обговорюють і міркують: хто з його героїв відповідає історичній правді, а хто — продукт вигадки творців картини.

Роман на стороні переріс у 28-річний ювілей: незвичайна історія кохання Ольги Сумської та Віталія Борисюка

Ольга Сумська зворушливо привітала чоловіка, Віталія Борисюка, з 28-річчям весілля. Про радісну подію акторка написала у своєму блозі в Instagram.