Рецепт шоколадного торта: більше не мусолю тісто на коржі годинами. Швидкий варіант у мікрохвильовці

Торт – це не завжди страва, яку довго і складно готувати. Пропонуємо до вашої уваги рецепт торту з коржами, які готуються у мікрохвильовці. Десерт виходить дуже соковитим, смачним і ніжним.

Якщо ви хочете проготувати швидкий і смачний десерт, або у вас просто немає духовки, спробуйте цей торт. Коржі для нього готують дуже просто та швидко у звичайній мікрохвильовці, а крем можна зробити той, який вам найбільше подобається – сметанний, вершковий, чи масляний. Варто відзначити, що коржі з мікрохвильовки виходять пухкі, ніжні і нічим не відрізняються від тих, які випікаються у духовці.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 6 ст.л;
  • бороно – 5 ст.л;
  • какао – 1 ст.л;
  • цукор – 6 ст.л;
  • олія без запаху – 2 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сода – 0, 5 ч.л (погасити оцтом).

Для крему:

  • сметана – 300 г;
  • цукрова пудра – 4 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо до них цукор та ванільний цукор. Збиваємо вінчиком до однорідності. Додаємо до яєчної суміші молоко та олію. Також додаємо соду, погашену оцтом, все ретельно перемішуємо. Просіюємо у рідкі інгредієнти борошно і какао. Перемішуємо тісто до однорідності. Тісто має вийти консистенцією, як на оладки.

Рецепт швидкого і смачного шоколадного торта: коржі готуються в мікрохвильовці
Рецепт швидкого і смачного шоколадного торта: коржі готуються в мікрохвильовці

Беремо форму для випічки. Таку, яку можна використовувати для мікрохвильовки. Змащуємо дно та стінки форми вершковим маслом. Виливаємо тісто у форму і ставимо у мікрохвильову піч на 5 хвилин. Як сплине час, не виймайте з мікрохвильовки корж ще 5 хвилин, нехай трішки охолоне.

Далі виймаємо корж із форми і ділимо його на 2 коржа.

Рецепт швидкого і смачного шоколадного торта: коржі готуються в мікрохвильовці
Рецепт швидкого і смачного шоколадного торта: коржі готуються в мікрохвильовці

Готуємо крем: до сметани додаємо цукрову пудру і перемішуємо вінчиком до однорідності. Зверніть увагу, що використовувати треба саме цукрову пудру, адже цукор має властивість розріджувати сметану. Зі звичайним цукром, крем може не вийти.

Перемащуємо коржі готовим кремом і залишаємо його трішки просочитися. Готовий торт можна прикрасити натертим шоколадом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Зірка ТСН Наталія Мосейчук зізналася, що її 25-річний син виїхав з України: “Сам відповідає за свої дії”

Наталія Мосейчук розповіла про старшого сина, який проживає за кордоном, і пояснила його позицію. Ведуча закликала людей не піддаватися маніпуляційним розмовам.

Такого соковитого бісквіта я не пробувала. Сім’я просить готувати частіше: справа в секретному інгредієнті

Бісквіт люблять усі, це класичний сімейний десерт. Але багатьом не подобається, що він може виходити сухим. Сьогодні ми підготували простий рецепт ванільного бісквіта, який завжди буде соковитим.

“Серце б’ється економно”: Володимир Остапчук зізнався, з яким вродженим діагнозом народився 39 років тому

Відомий український шоумен і ведучий Володимир Остапчук розповів про свій стан здоров'я, який не так давно не давав йому спокою. Що сталось зі знаменитістю?