Можна готувати із замороженими ягодами: пишний пиріг до чаю з літнім смаком взимку улітає на ура. Рецепт

Цей пиріг з замороженими ягодами повертає у літо холодними, зимніми днями. Пиріг виходить пухким, ніжним і повітряним, а ягоди надають свіжості і приємної кислинки.

Сезон свіжих ягід вже давно закінчився та багато господинь встигли зробити заготовки з літа і заморозили ягоди. З заморожених ягід можна приготувати дуже смачний пиріг, який знову нагадає про літо.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 2 склянки (240 г);
  • цукор – 1 склянка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • розпушувач тіста – 7 г;
  • молоко – 8 ст.л;
  • олія без запаху – 8 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ягоди – 300 г + 1 ст.л крохмалю або бороша.

Спосіб приготування:

Для тіста у глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо вінчиком. Туди ж додаємо молоко і олію. Знову все ретельно перемішуємо. У рідкі інгредієнти просіюємо борошно і розпушувач тіста. Готове тісто виходить трішки густішим ніж на оладки.

Ягоди завчасно розморожувати не треба. Беремо будь-які ягоди: смородину, малину, полуницю. Якщо ягода, яку ви берете солодка, кількість цукру в тісті можете зменшити. До ягід додаємо 1 ложку крохмалю або борошна і акуратно перемішуємо, щоб кожна ягідка була обсипана ним. Ягоди перекидаємо у тісто і обережно перемішуємо.

Пухкий і ніжний пиріг з замороженими ягодами
Пухкий і ніжний пиріг з замороженими ягодами

Беремо форму для випічки і застеляємо її пергаментним папером. Зверху змащуємо папір вершковим маслом. Виливаємо тісто у форму і ставимо у розігріту духовку випікатися при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою, вона має залишатися сухою, при протиканні пирога у найтовщому місці. Якщо ви бачите, що пиріг вже зарум’янився, а всередині він ще сирий, прикрийте його фольгою і продовжіть випікати.

Пухкий і ніжний пиріг з замороженими ягодами
Пухкий і ніжний пиріг з замороженими ягодами

Готовий пиріг за бажанням можна присипати цукровою пудрою. Пиріг виходить дуже пухким, ніжним і вологий як кекс, а ягоди надають свіжості і приємну кислинку.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.

Весільні сукні зірок, заради яких варто вийти заміж: наречені Тіна Кароль, Настя Каменських, Аліна Гросу

Тіна Кароль, Настя Каменських та Аліна Гросу у день власного весілля виглядали неперевершено. Всі ці співачки обрали для себе дорогі і вишукані весільні сукні.

Ця намазка “Дай краба” залітає під “100 грам” тільки так. Смачно навіть просто з хлібом – є один секрет

Дізнайтеся, як легко та просто приготувати найсмачнішу намазку з крабових паличок. Ця ніжна закуска стане справжнім хітом на вашому святковому столі.