Навіть тісто не замішую: лінивий хачапурі з мінімальних інгредієнтів. Рецепт дуже швидкий і без клопотів

Простий рецепт хачапурі точно сподобається тим, хто не любить витрачати зайвий час на приготування вечері. 15 хвилин, мінімальний бюджет – і смаколик вже на столі.

Ароматна випічка може стати ідеальним доповненням до основної вечері або самостійною закускою, яка легко втамує ваш голод. Простота приготування грузинського хачапурі з сиром – головна особливість цього рецепта. Хутчіше готуйте всі необхідні інгредієнти та беріться до створення апетитної закуски.

Кулінари поділились простим рецептом смачної грузинської випічки за лічені хвилини
Кулінари поділились простим рецептом смачної грузинської випічки за лічені хвилини

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 1/2 склянки теплої води;
  • 1/2 склянки теплого молока;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів;
  • 2 столові ложки рослинної олії;

Для начинки:

  • 200 г нежирного твердого сиру;
  • 100 г м’якого сиру;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

Для початку у глибокій мисці розчиніть дріжджі у теплій воді з цукром. Дайте їм постояти протягом 5-10 хвилин, поки продукти повністю не розчиняться. Додайте тепле молоко, яйце, рослинну олію та сіль до основної маси. Поступово додавайте борошно, перемішуючи, поки не отримаєте м’яке тісто. Перемістіть тісто на дошку, добре присипану борошном, і продовжуйте замішувати його протягом 5-7 хвилин до того, як тісто стане еластичним і не прилипатиме до рук. Накрийте миску чистою серветкою і залиште на півтори години, поки воно не подвоїться в об’ємі.

Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Розділіть тісто на невеликі кулі. Розкачайте кожну з них. Для начинки натріть на тертці твердий сир, розімніть виделкою м’який сир. Покладіть порцію сирної начинки на шар тіста, залишаючи краї чистими. Згорніть тісто, щоб утворити напівкруглу форму, защепніть краї.

Як швидко та просто приготувати грузинський хачапурі з сиром
Як швидко та просто приготувати грузинський хачапурі з сиром

Викладіть сирі хачапурі на деко, покрите пергаментним папером. Збийте яйце та промажте верхню частину кожного хачапурі. Випікайте у попередньо розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Вийміть з духовки і насолоджуйтеся смачною закускою!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.