Чоловік випрошує 7 днів на тиждень, а я і не проти, бо рецепта швидше не буває. Заливний пиріг з лаваша

Цей заливний пиріг дуже простий у приготуванні і дуже смачний. В ньому велика кількість сиру, саме тому він виходить дуже ніжним і соковитим.

Лаваш – універсальний продукт, який можна їсти у самостійному вигляді і готувати з нього безліч страв. Так, з лаваша готують різні закусочні рулети, десерти, ліниві пироги та інше. Нейтральне за смаком тісто чудово поєднується з різними начинками. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний заливний пиріг з лаваша і сиру. Він виходить м’яким, ніжним, соковитим, а готується на раз-два.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 200 гр;
  • моцарелла – 150 г;
  • лаваш – 2 шт (200 г);
  • яйця – 4 шт;
  • молоко – 200 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще брати кисломолочний сир високої жирності. Якщо сир грудочками, розітріть його вилкою. Моцареллу натираємо на крупній терці і додаємо до кисломолочного сиру. Моцареллу можна брати як розсольну, так і тверду. Розділяємо сирну начинку на 3 рівні частини.

В окремій мисці змішуємо сирі яйця, молоко, сіль та перець. Все розмішуємо вінчиком до однорідності.

Лаваш розрізаємо на 4 прямокутника. Беремо форму для випічки і ретельно її змащуємо вершковим маслом. Кожен шматок лаваша потрібно занурити у яєчно-молочну суміш.

Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно
Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно

Чергуємо у форму змочені лаваші і сирну начинку. Останнім шаром має бути лаваш. Вкінці все заливаємо яєчно-молочною сумішшю, яка залишилася і злегка притрушуємо натертою моцареллою.

Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно
Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно

Ставимо пиріг у розігріту духовку при температурі 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин. Пиріг готовий! Найкраще він смакує у гарячому вигляді, адже тоді сир тягнеться. Пиріг дуже ніжний, вершковий і соковитий. Така випічка стане чудовим доповненням до перших страв. Також його можна брати у якості перекусу на роботу, чи давати дітям у школу.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.