Готуємось до свят: мариную продукти для закусок, та іноді не встигаю їх зробити, бо складники з’їдаються

Три рецепти маринованих продуктів на святковий стіл. Вживати ці смачні страви можна поодинці, а краще додавати їх у всілякі закуски. Це зробить святкове меню різноманітним та вишуканим.

Рецепт маринованої цибулі

  • Цибуля ріпчаста 4 штуки
  • Вода 300 мл
  • Оцет яблучний 200 мл
  • Цукор 100 г
  • Суміш перців горошком 1 чайна ложка
  • Коріандр 1 чайна ложка
  • Перець духмяний 5-7 штук
  • Часник 3 зубчики

Приготування

Маринована цибуля
  1. Приготуйте спочатку маринад. Для цього у каструлю налийте воду. Додайте цукор, цілі зубчики часнику та спеції, влийте оцет та закип’ятіть все.
  2. Цибулю поріжте кільцями або на пів кільцями. Покладіть їх у банку та залийте маринадом. Залиште як мінімум на ніч, а потім можете використовувати мариновану цибулю за потреби.

Рецепт маринованих шампіньйонів

  1. 500 г шампіньйонів поріжте навпіл.
  2. 2 столові ложки соняшникової олії змішайте в сотейнику з 3 столовими ложками 5% оцту. Додайте 3 порізаних зубчики часнику, 7 штук перцю горошком, 2 штуки гвоздики, 2 лаврових листи, 0,5 столової ложки солі, 1 столову ложку цукру.
  3. Все це поставте спочатку на сильний вогонь. Потім всипте у сотейник гриби, а вогонь зменште. Готуйте гриби помішуючи протягом 5 хвилин. Після того перекладіть їх у скляний посуд на добу. Тоді вже можна мариновані гриби вживати.
Мариновані шампіньйони

Рецепт маринованої моркви

Маринована морква
  1. 500 г моркви натріть на корейській терці та руками трошки помніть її. Залиште на 10 хвилин, щоб вона пустила сік. Потім моркву потрібно буде відтиснути від соку.
  2. Приготуйте олію з цибулею. На невеликому вогні обсмажте у 3 столових ложках рослинної олії порізану на пів кільця 1 цибулину.
  3. Перемеліть у млинку: 0,5 столової ложки коріандру, 5 горошин духмяного перцю, 1 чайну ложку суміші перців, 1/4 чайної ложки гострого перцю.
  4. Поверх моркви всипте спеції. Додайте зверху порізані 4 зубчики часнику та влийте 1 столову ложку яблучного оцту.
  5. Все це залийте крізь сито киплячою олією. Смажена цибуля у моркву не повинна попасти.
  6. Для остаточного маринування знадобиться від 6 годин.