Ох, яка ж це смакота! Неймовірний кекс у горщику: хоч на стіл, хоч у подарунок. Свято наближається!

Така смачна випічка нагадує знаменитий панетоне, який у домашніх умовах зробити досить складно. А ось такий рецепт випічки у високій формі для випікання має дуже показний вигляд та прекрасний смак.

Ця випічка у порівнянні з панетоне готується просто. Окрім продуктів вам знадобиться висока від 10 до 12 см діаметром 22 см форма для випікання типу горщика та духовка, заздалегідь розігріта до 170° з конвекцією або до 165° без неї.

Продукти

  • Борошно 500 г
  • Вода 125 мл
  • Апельсиновий сік 125 мл
  • Яйця 1 штука
  • Цукор 90 г
  • Дріжджі 8-10 г
  • Цедра 1 апельсину
  • Чорниця чи журавлина суха або родзинки 30 г
  • Волоські горіхи 50 г подрібнені до середнього розміру
  • Густе варення або повидло чи мармелад
  • Олія 80 мл

Приготування

Ке
Кекс у горщику з варенням та горіхами
  1. Почніть приготування з тіста. Залийте дріжджі теплою водою. Яйце збийте з цукром та апельсиновою цедрою. Додайте туди спочатку олію, а потім дріжджі, що підійшли. Влийте апельсиновий сік. Все добре перемішайте.
  2. Просіяне борошно всипайте у рідину та замішуйте спочатку ложкою, а потім руками. Добре вимісіть тісто на столі, а потім сформуйте з нього кульку та покладіть у змащену олією посудину, накрийте та залиште на 3 години підходити.
  3. Після того готове тісто розкачайте у квадрат розміром 40х40 см.
  4. Змастіть поверхню тіста варенням, посипте родзинками або сухою чорницею та горіхами.
  5. Далі скрутіть тісто у рулет. Потім розріжте рулет вздовж трохи не до кінця і починайте згортати спочатку одну частину у равлика, а потім обгортайте навколо нього другу частину, просуваючись наверх, як на фото.
  6. У змащений вершковим маслом горщик для випікання перекладіть кекс та залиште його, накривши кришкою, на 3 години для підняття. Після того відправляйте випікатися у духовку на 45 хвилин.
  7. Готовий кекс зверху полийте глазур’ю: 3 столові ложки цукрової пудри добре перемішайте з апельсиновим соком, вичавленим з половини апельсина. Прикрасьте цукатами.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.