Смакота за копійки: пиріг з яблук тепер печу постійно. Витрати грошей та часу мінімальні, а результат — вау!

Такий чудовий та водночас простий пиріг навіть хочеться назвати тортом — настільки у нього виходить показний вигляд. А готується він напрочуд швидко та дешево.

Вам не знадобиться навіть брати високосортні яблука для начинки. Достатньо, щоб вони були смачними та ароматними.

Окрім продуктів потрібна буде розігріта заздалегідь  до температури 180° духовка та форма для випікання розміром 17х22х6 см, застелена повністю пергаментом.

Інгредієнти

Для начинки

  • Яблука – 600 г  (натерті  на великій терці)
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 40 г

Для тіста

  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 50 г
  • Олія – 100 мл
  • Сіль – дрібка
  • Ванілін – дрібка
  • Борошно – 280 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Цукрова пудра – 100 г (в білок)

Приготування

Яблучний пиріг
Яблучний пиріг
  1. Спочатку потрібно зайнятися начинкою. Для цього у пательню всипте цукор та на сильному вогні розплавте його. Після того покладіть натерті яблука та вершкове масло. Все ретельно перемішуйте та готуйте до тих пір, поки не випарується повністю рідина.  Перекладіть начинку в інший посуд для охолодження.
  2. Самі ж замісіть тісто. У миску розбийте спочатку 1 яйце, а потім додайте жовток другого, а білок залиште в окремому посуді. Він знадобиться для глазурі.
  3. Збийте яйця з сіллю, цукром та ваніліном.
  4. Змішайте борошно з розпушувачем, просійте їх та додайте до яєчної маси. Влийте олію та замісіть тісто.
  5. Сформуйте з тіста кульку, а потім розділіть її на 2 частини: більшу та трохи меншу. Більшу частину розкачайте так, щоб вона лягла у форму для випікання, створивши бортики висотою в 1,5 см.
  6. Викладіть на тісто начинку та добре розрівняйте поверхню. Другу половину тіста розкачайте таким діаметром як форма та накрийте начинку. Далі виделкою притисніть краї тіста, як на фото. Проколіть поверхню пирога виделкою та залийте її глазур’ю. Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою, але не в густу піну, а так, щоб глазур розтікалась.
  7. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.