На прохання чоловіка змішую трішки капусти та огірок: для салату готую заправку з секретним інгредієнтом

Цей салат мені подобається тим, що готується дуже швидко. Єдине, що треба враховувати час на охолодження. Так наїдок краще смакуватиме. Але для цього дуже довго чекати не доведеться.

Якщо хочете, щоб салат став більш ситним, додайте трішки копченої чи відвареної курки, нарізаної кубиками. Любителі надто пікантних страв можуть спробувати зробити цей салат із часточками апельсина.

Вам знадобиться:

  • 300 г капусти;
  • 1 огірок;
  • 4 яйця;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок кропу;
  • 3 ст.лож. йогурту чи сметани;
  • 0,5 ч.лож солі;
  • 1 ч.лож. гірчиці;
  • 3 ст.лож. олії.
Салат із капусти з жовтковою заправкою

Капусту наріжте дуже тонко. Перекладіть у салатник. Огірок вимийте, промокніть паперовим рушником, відріжте хвостики. Наріжте овоч смужками спочатку вздовж, потім впоперек. Додайте до капусти.

Салат із капусти з жовтковою заправкою

Яйця попередньо зваріть круто. Залийте їх холодною водою в невеликій каструльці, поставте на вогонь. Коли вода закипить, вогонь зменште та варіть 7-10 хвилин. Гарячу воду з каструлі злийте, а яйця залийте холодною. Коли охолонуть, обчистьте.

Салат із капусти з жовтковою заправкою

Розріжте навпіл і відділіть білок від жовтка. Половинки білків наріжте тонкими смужечками впоперек. Жовтки присоліть і роздавіть виделкою. Влийте до жовтків олію, додайте сметану й перемішайте. В останню чергу вмішайте гірчицю. Сметану чи йогурт можете наполовину змішати з майонезом для більшої пікантності.

Салат із капусти з жовтковою заправкою

Зелень промийте під проточною водою і злегка промокніть серветкою. Подрібніть невеликий пучок зеленої цибулі. Кріп теж наріжте ножем. Відправте зелень до капусти з огірком. Додайте заправку і все перемішайте. Поставте в холодильник, щоб салат стабілізувався.

Подавайте до столу в холодному вигляді. Виходить дуже легкий та смачний наїдок, який сподобається всім членам родини без виключення.

Популярне

Схожі статті

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?