Новий салат з курячої печінки. Дуже ніжний, ситний і соковитий: зробила раз і готую тепер на кожне свято

Цей салат сподобається навіть тим, хто не любить печінку. Він виходить дуже ніжним, соковитим і з легкістю може стати зіркою вашого святкового столу.

Олів’є та Оселедець під шубою, хоч і смачні салати, та дуже банальні. Сучасні господині хочуть дивувати гостей новими смаками, цікавими поєднаннями та гарними презентаціями страв. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і незвичайний салат з курячою печінкою. З такого простого продукту можна приготувати ресторанну страву.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча печінка – 400 г;
  • цибуля – 2 шт (середні);
  • олія – 2 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • морква по-корейськи – 100 г;
  • солоний огірок – 2 шт;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

2 середні цибулини очищаємо і нарізаємо чверть кільцями. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії з додаванням цукру та дрібки солі.Смажимо на невеликому вогні до легкої золотавості.

Курячу печінку відварюємо у воді з духмяним перцем і лавровим листом. Важливо, щоб печінка не переварилась, адже тоді вона не буде ніжною. Варити печінку треба хвилин 10 після закипання, а солити воду треба наприкінці її приготування.

Відварену печінку охолоджуємо, нарізаємо кубиком і перекладаємо у салатник. Туди ж додаємо обсмажену цибулю.

Новий салат з курячої печінки. Дуже ніжний, ситний і соковитий

Моркву по-корейськи треба трохи подрібнити, щоб вона не була довгими шматками. Її також перекладаємо у салатник. Солоні огірки нарізаємо кубиком і перекладаємо до інших інгредієнтів.

Новий салат з курячої печінки. Дуже ніжний, ситний і соковитий

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Такий салат потрібно одразу подавати до столу.

Готовий салат виходить дуже ніжним, за рахунок курячої печінки, пікантності і соковитості цьому салату надає морква по-корейськи, а от карамелізована цибуля додає приємну солодкість.

Також важливо цей салат заправляти майонезом високої якості. Найкращим варіантом буде домашній майонез, та якщо ви берете магазинний, використовуйте майонез високої жирності (72%).

Готуйте з задоволенням!