Поживна зимова вечеря: тушкую капусту з м’ясом та готую польську страву бігос. Просто, корисно та смачно

Ситний та ароматний польський бігос знають по всьому світу. Коли, як не зараз у холодну погоду, варто приготувати цю ситну страву. До того ж її можна зробити побільше, а потім лише розігрівати.

Для приготування бігосу вам знадобиться не тільки жирне м’ясо типу свинячих реберець, а й обов’язково щось копчене: мисливські ковбаски, копчена груднинка і таке інше. Без додавання копченостей страва втратить свою аутентичність.

Інгредієнти

  • Свинячі реберця 500-800 г
  • Копчена груднинка 300 г
  • Цибуля ріпчаста 2 середніх
  • Чорнослив 150-200 г
  • Капуста свіжа 800 г
  • Капуста квашена 500 г
  • Томатна паста 1 столова ложка
  • Вино сухе або напівсухе 200 мл
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль та чорний молотий перець на ваш смак
  • Цукор від 2 чайних ложок в залежності від кислоти квашеної капусти та вина

Приготування

Рецепт польського
Рецепт польського бігосу
  1. У каструлю з товстим дном спочатку покладіть нарізані на середні шматки свинячі реберця. На жирі, який витопиться з них обсмажте шматки до рум’яної скоринки, а потім покладіть до них спочатку порізані дрібними кубиками копчену груднину та цибулю, а потім нарізаний чорнослив. Додайте також томатну пасту. Все перемішайте.
  2. Тонко нашатковану капусту покладіть у каструлю до м’яса, а за нею через 5 хвилин відправте квашену капусту. Якщо квашена капуста дуже кисла, то варто просто промити її під проточною водою. Поперчіть. Покладіть лавровий лист, а потім залийте все вином. Перемішайте та тушкуйте протягом 1 години.
  3. Після того спробуйте смак на сіль та кислоту. За потреби збалансуйте смак сіллю та цукром. Тушкуйте страву ще 30 хвилин. Взагалі, чим бігос довше готується, тим краще стає, запевняють знавці. Втім, як відомо, що занадто, то — недобре. Отже, робіть все в міру та за рецептом.

Популярне

Схожі статті

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.

Цей рецепт вартий міжнародної нагороди: фарш з овочами у тонкому тісті роблю в рази швидше ніж пельмені

У світі кулінарних відкриттів іноді з'являються такі рецепти, які вражають своєю простотою та смаковими властивостями настільки, що здається, ніби вони заслуговують на міжнародну нагороду.

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.