Ідеально на десерт: сирна запіканка “По-селянськи”. Смачна, пориста і ніжна: часто вертаюсь до цього рецепта

Ніжна, кремова з вершковим смаком – саме такою виходить сирна запіканка за цим рецептом. Вона стане чудовим сніданком, або ж слугуватиме десертом.

Здається, немає людини, яка відмовиться від ніжної і повітряної сирної запіканки. Це чудова страва, яка настільки ніжна, що буквально тане у роті. Для приготування смачної сирної запіканки, потрібно знати кілька тонкощів. Найголовніше – обрати правильний кисломолочний сир. Він має бути високої жирності. Якщо є можливість, використовуйте домашній сир, або магазинний з жирністю не менше 9%. Також важливо дотримуватися технологію приготування запіканки.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 700 г;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 130 г;
  • манка – 80 г;
  • сметана – 200 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • ягоди, родзинки, цукати за бажанням.

Спосіб приготування:

У глибоку миску перекладаємо жирний кисломолочний сир, додаємо до нього яйця, цукор, сметану, ваніль, дрібку солі і манку. Все це потрібно ретельно пробити погружним блендером. Має вийти однорідна, гладка та густа маса без грудочок.

Рецепт ніжної, кремової сирної запіканки без борошна і масла
Рецепт ніжної, кремової сирної запіканки без борошна і масла

За бажанням у запіканку можна додати родзинки, цукати, або свіжі ягоди. Перед використанням сухофрукти обов’язково промийте у гарячій воді.

Беремо форму для випічки і ретельно її змащуємо вершковим маслом. Переливаємо у форму сирну масу і ставимо у розігріту духовку випікатися при температурі 190 градусів орієнтовно 40 хвилин. Запіканка має злегка зарум’янитися.

Рецепт ніжної, кремової сирної запіканки без борошна і масла
Рецепт ніжної, кремової сирної запіканки без борошна і масла

Готову запіканку відразу різати не потрібно. Залиште її злегка охолонути на 20 хвилин. Така запіканка смачна, як в теплому, так і в холодному вигляді. Вона в міру солодка і дуже ніжна. Така страва стане чудовим сніданком, або ж перекусом на роботу або в школу. Крім того, вона набагато корисніша, ніж різні борошняні пироги, тож її можна їсти навіть маленьким дітям і людям, які слідкують за фігурою.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.