Смачний та швидкий рецепт картопляних пиріжків з яйцем та цибулею: це перше, що попросять онуки у бабусі

Смачний та легкий рецепт бабусиних пиріжків з картоплею та яйцем. Дізнайтесь, як з простих інгредієнтів можна приготувати страву, яка стане чудовим обідом чи перекусом.

Картопляні пиріжки, відомі також як “бабусині зрази”, не тільки смачні, але і дуже прості у приготуванні. Страва запозичена з білоруської, польської та литовської кухні. Готуються пиріжки дуже просто і цікаво, а інгредієнти доступні та недорогі. Класичного рецепта цих пиріжків немає, оскільки кожен готує за власним смаком. Давайте розглянемо що нам потрібно для приготування.

Рецепт картопляних пиріжків з яйцем та цибулею
Рецепт картопляних пиріжків з яйцем та цибулею

Інгредієнти

  • Картопля – 12 шт.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Борошно – 3 ст. лож.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Маргарин – 3 л.
  • Сметана – 130 г.
  • Чорний мелений перець, сіль, спеції за вашим смаком

Для начинки

  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Рослинна олія – 4 ст. лож.
Рецепт картопляних пиріжків з яйцем та цибулею
Рецепт картопляних пиріжків з яйцем та цибулею

Приготування

  1. Почніть з картоплі: почистьте, помийте і відваріть в підсоленій воді до готовності. Відцідіть воду, дайте картоплі трошки охолонути та висохнути, а потім перетріть через сито, доки не отримаєте консистенцію пюре.
  2. Для начинки варіть яйця, охолодіть, почистьте і подрібніть. Промийте зелену цибулю, обсушіть і дрібно нарубайте. Змішайте яйця з цибулею, додайте сіль, спеції, чорний мелений перець і олію. Добре перемішайте.
  3. Обсмажте нарізану ріпчасту цибулю на рослинній олії до золотистості. Додайте її до охолодженого, але м’якого картопляного пюре. Потім додайте свіжі яйця та ретельно перемішайте. Розділіть суміш на невеликі порції.
  4. З отриманого тіста формуйте довгасті коржики, покладіть усередину яєчну начинку і закрийте верх, як при формуванні тіста для пиріжків. Запаніруйте в борошні або сухарях та обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки.

Подавайте зрази зі сметаною, томатним соусом чи домашньою закруткою. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ніжні, як морозиво: неймовірні горіхові трубочки, які діти уплітають миттю й крихти не залишають у тарілках

Морозиво — символ літньої прохолоди та смакових насолод. Та що, якщо я скажу вам, що існує печиво, яке ніжне, мов морозиво, та надзвичайно смачне?

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.