На День подяки готують не лише індичку, але й гарбузовий пиріг: в американців він пісочний і багато начинки

У четвертий четвер листопада в Америці відзначають День подяки. Всі чули про запечену в цей день індичку. Натомість на десерт до столу зазвичай подається гарбузовий пиріг. Як готується?

 

Вам знадобиться:

  • 100 г борошна;
  • 1 яєчний жовток;
  • 65 г вершкового масла;
  • 25 г цукрової пудри.

Для начинки:

  • 750 г гарбуза;
  • 3 яйця;
  • 1 білок;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 110 г цукру;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 1 дрібка солі.

Гарбуз почистьте й поставте в духовку для запікання. Можете, звісно, відварити, але тоді доведеться позбутися зайвої вологи. Відокремте в яйці жовток від білка. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно набуло кімнатної температури.

Американський гарбузовий пиріг

У просіяне борошно додайте сіль та шматочки розм’яклого масла. Змішайте продукти руками, щоб вийшла консистенція крихт. Додайте яєчний жовток і ще трішки вимісіть. Тісто має бути крихким – нехай це вас не лякає. Загорніть ковбик у поліетилен та поставте до холодильника на пів години.

Американський гарбузовий пиріг

Тим часом беріться до начинки. Розбийте в мисочку яйця, додайте шматочки запеченого гарбуза, всипте цукор, крохмаль, ванільну та білок, що залишився від тіста. Блендером перетріть суміш до однорідності. Грудочок бути не повинно.

Американський гарбузовий пиріг

Дістаньте тісто. У форму, вистелену пергаментним папером, викладіть ковбик і руками розтягніть його, щоб покрив дно, а ще сформуйте бортики заввишки 4 см. Наробіть чимало проколів виделкою по всій поверхні, щоб у духовці корж не піднявся.

Американський гарбузовий пиріг

Поставте заготовину в духовку, розігріту до 190 градусів. Витримайте 6 хвилин, щоб основа прихопилася. Дістаньте форму. Залийте начинку і ставте назад випікатися, зменшивши температуру до 170 градусів. На це піде 35 хвилин.

З форми відразу не виймайте. Дайте випічці постояти хоча б 10-15 хвилин. А ще краще, коли остигне, поставити в холодильник на деякий час для стабілізації. Лише потім можете перекладати гарбузовий пиріг на велику пласку тарілку, посипати цукровою пудрою й нарізати на шматочки.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.