Закатала кілька баночок картоплі: зима довга, а ця консервація зберігається 5 років. Відкрила і в борщ

Часи нині такі, що треба запасатися продуктами. Та якщо у крупах заводяться жучки-черв'ячки, то картоплю можна зберігати хоч 5 років без жодних проблем.

Допоки ціни на картоплю не поповзли вгору, можете зробити закупи та законсервувати бульби. Це буде чудовим запасом на час блекаутів чи зимових холодів, коли картоплю на базарі не продаватимуть.

Вам знадобиться:

  • картопля;
  • сіль;
  • спеції.
Консервована картопля на випадок блекауту

Для консервування вам потрібна лише картопля та банки з кришками. Для початку бульби почистьте. Складайте картоплини у миску з водою, щоб вони не потемніли. Потім промийте картоплю під проточною водою, ретельно вимиваючи кожну бульбу.

Консервована картопля на випадок блекауту

Наріжте картоплю на шматочки, викладаючи в миску з водою. Витримайте у воді 20 хвилин, після цього воду злийте, а картопляні часточки промийте чистою водою. Посоліть картоплю. Можете додати будь-які спеції. Ретельно перемішайте.

Консервована картопля на випадок блекауту

Заповніть картоплею сухі чисті слоїки. Протріть горлечка банок серветкою. Закрийте новими кришками. На дно каструлі простеліть рушник. Виставте підготовлені банки з картоплею. Залийте холодною водою. Поставте на вогонь.

Консервована картопля на випадок блекауту

Коли вода закипить, вогонь зменште. Стерилізуйте слоїки 90 хвилини. Дістаньте банки з окропу, надівши на руку кухонну рукавичку. Коли вони прохолонуть, зберігайте в темному прохолодному місці. Картопля буде придатна до вживання близько 5 років.

Подейкують, що цьогоріч овочі будуть сильно підгнивати. А картопля в банках залишиться неначе свіжою без жодних ушкоджень. Тож обов’язково зробіть якомога більше запасів.

Популярне

Схожі статті

Чи то вона так добре збереглась, чи він не дуже виглядає: Святослав Вакарчук показав себе поряд з мамою

Лідер української рок-групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук вразив своїх шанувальників, опублікувавши фото своєї матері: майже 77-річна жінка має чудовий вигляд.

Готую ліниві вареники з сирною начинкою за рецептом моєї бабусі: без додавання борошна. Ідеальне тісто!

Розповідаємо, як приготувати ідеальні палюшки з сиром і зеленню. На смак вони нагадають галушки, а за формою схожі на пальчики. Обов'язково спробуйте!

Чудовий салат, який ніколи не набридне: всього 4 інгредієнти та 10 хвилин. Мій улюблений рецепт з шинкою!

Пропонуємо мега смачний салат швидкого приготування, який вам обов'язково сподобається. Впевнені, що ця закуска стане улюбленою у вашій сім'ї.