Меню на Різдво та Новий рік 2024: найсмачніші, прості та красиві салати, від яких гості будуть у захваті

Останній осінній місяць добігає кінця, а всі навколо починають думати про те, що робити та які смаколики готувати у свято Різдва Христового та Нового року.

Останні осінні місяці у багатьох містах України відзначились опадами у вигляді снігу. Така погода миттєво створила новорічний настрій, а також наштовхнула на думки про майбутнє свято. Якщо ви ще не склали святкового меню, обов’язково зверніть увагу на ці прості, але смачні салати.

Салат із тунцем

Як приготувати красивий і смачний салат на новорічний і різдвяний святковий стіл
Як приготувати красивий і смачний салат на новорічний і різдвяний святковий стіл

Для приготування такого салату вам знадобиться консервований тунець, цибуля, маринований огірок, морква, куряче яйце, рис і майонез. Не забудьте про сіль, перець та улюблену зелень. Для початку потрібно приготувати всі інгредієнти – рис та моркву відваріть. Салат викладається шарами, а тому почніть з рису. На дно місткості вистеліть харчову плівку та викладіть на неї рис. Далі викладіть подрібнене м’ясо тунця, зробіть сіточку з майонезу.

Викладіть дрібно нашатковану цибулю та знову змастіть майонезом. Мариновані огірки, нарізані соломкою, викладіть на цибулю та додайте майонез. Продовжуйте викладати шарами натерті яєчні жовтки, натерту відварену моркву та яєчні білки. Між шарами додавайте майонез. Перед подачею переверніть місткість із салатом на пласке блюдо. Смачного!

З крабовими паличками

Смачний і красивий новорічний салат до святкового столу, який сподобається всім
Смачний і красивий новорічний салат до святкового столу, який сподобається всім

Навіть найпростіший салат із крабових паличок можна подати до столу ефектно. Для приготування закуски потрібен відварений рис, цибуля, свіжий огірок, варене куряче яйце, консервована кукурудза, крабові палочки, майонез і сіль з перцем. Головна особливість цього рецепта – красива подача. Викладайте салат шарами.

Почніть із рису, потім викладіть дрібно нарізану свіжу цибулю. Наступним кроком потрібно викласти нашаткований свіжий огірок, дрібно нарізані курячі яйця, десертну консервовану кукурудзу та нарізані крабові палички. Кожен шар потрібно змащувати майонезом, аби салат вийшов соковитим. Верхній шар, за бажання, прикрасьте сіточкою з майонезу.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.