Ніжний кокосовий пиріг, прикрашений половинками яблук, тане в роті: домашні просять спекти щодня

Приготувати яблучно-кокосовий пиріг здатна навіть недосвідчена кулінарка. Готується він із доволі простих продуктів, які завжди знайдуться у холодильнику. Тож не баріться – приступайте!

Вам знадобиться:

  • 125 г вершкового масла;
  • 0,5 скл. цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 50 г кокосової стружки;
  • 100 мл молока;
  • 3 яблука;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 150 мл води.
Яблучно-кокосовий пиріг без вимішування тіста

Всі інгредієнти дістаньте завчасно з холодильника, щоб не були холодними. Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю та кокосовою стружкою. Ретельно перемішайте.

В окрему мисочку вилийте воду, вичавіть сік із лимона. Перемішайте. Яблука почистьте від шкірочки. Розріжте кожен плід навпіл і видаліть серцевину. Складайте підготовлені половинки у лимонну воду, щоб вони не потемнішали.

Яблучно-кокосовий пиріг без вимішування тіста

Вершкове масло змішайте з цукром – білим та ванільним. Збивайте міксером на середніх обертах близько 7 хвилин. Яйця розбийте в піалу та розмішайте виделкою. Додавайте потроху в масляну масу, продовжуючи збивати вже на високих обертах.

Яблучно-кокосовий пиріг без вимішування тіста

Починайте додавати потроху борошняну суміш, перемішуючи лопаткою. В останню чергу влийте молоко. Дно форми вистеліть пергаментом. Змастіть низ та боки вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть тісто та розрівняйте.

Яблучно-кокосовий пиріг без вимішування тіста

Половинки яблук наріжте на часточки й викладіть поверх тіста. Розігрійте духовку до 160 градусів. Випікайте протягом години.

Можливо, для вашої духовки знадобиться трішки більше часу. Увіткніть в середину пирога зубочистку. Якщо дістанете суху – значить, можна діставати з духовки. Коли яблучно-кокосовий пиріг трішки прохолоне, звільніть його від форми й перекладіть на пласку таріль. Присипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.

Народить під час фіналу Євробачення? Джамала показала своїх підрослих синів, а на підході вже третій

Українська співачка і переможниця Євробачення Джамала знову знаходиться під мікроскопом у громадськості, але на цей раз привід не пов'язаний з її творчістю чи позитивними новинами про кар'єру.

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.