Відбивні з секретиком, від яких у захваті мої чоловіки. Улюблений варіант вечері + ідея, що подати на гарнір

Відбивні по цьому рецепту виходять надзвичайно смачними. Весь секрет – у приготуванні кляру. Він не лише додає смаку страві, а й робить м'ясо соковитим та ніжним.

Відбивні – дуже проста страва. Та не кожен готує її смачно. У когось м’ясо виходить сухим, у когось “горить” кляр, а в когось вони смачні та мають непрезентабельний вигляд. Пропонуємо до вашої уваги рецепт, за яким ви приготуєте ідеальні відбивні. Секрет цього рецепту і незвичайному клярі. Та саме він робить куряче м’ясо дуже соковитим і ніжним. А смак кляру чудово доповнює смак курочки.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для кляру:

  • яйця – 4 шт;
  • майонез – 3 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • борошно – 4 ст.л з гіркою;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо на порційні шматки. Вони мають бути не дуже тонкими. Злегка відбиваємо м’ясо молотком з двох сторін. Філе солимо і перчимо з двох сторін і відставляємо.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, додаємо сметану, майонез, сіль, перець і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Далі у миску додаємо борошно і знову перемішуємо. 1 цибулину збиваємо до стану пюре в блендері, або тремо на тертці і додаємо в кояр. Перемішуємо до однорідності. Готовий кляр має вийти трішки рідшим, ніж тісто на оладки.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Добре розігріваємо пательню з рослинною олією без запаху. Вмочаємо кожен шматочок у кляр і викладаємо на пательню. Обсмажуємо відбивні з двох сторін до рум’яності. Смажити потрібно на середньому вогні. Накриваємо відбивні кришкою після того, як перевертаємо смажитись на інших бік.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готові відбивні виходять дуже смачними, соковитою і з легкою ноткою цибулі у клярі.

Такі відбивні ідеально поєднуються з гарніром із картоплі. Можна приготувати картопляне пюре, або картоплю по-селянськи. Для картоплі по-селянські, очищену картоплю треба нарізати на скибочки і відварити після закипання води рівно 3 хвилини. Воду зливаємо і додаємо до картоплі сіль, перець, паприку, сухий часник і щедро додаємо рослинну олію. Заправлену картоплю перекладаємо на деко і відправляємо у розігріту духовку запікатися при температурі 200 градусів 20 хвилин. Картопля виходить дуже смачною. Вона має хрумку скоринку і ніжна всередині.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".