Відбивні з секретиком, від яких у захваті мої чоловіки. Улюблений варіант вечері + ідея, що подати на гарнір

Відбивні по цьому рецепту виходять надзвичайно смачними. Весь секрет – у приготуванні кляру. Він не лише додає смаку страві, а й робить м'ясо соковитим та ніжним.

Відбивні – дуже проста страва. Та не кожен готує її смачно. У когось м’ясо виходить сухим, у когось “горить” кляр, а в когось вони смачні та мають непрезентабельний вигляд. Пропонуємо до вашої уваги рецепт, за яким ви приготуєте ідеальні відбивні. Секрет цього рецепту і незвичайному клярі. Та саме він робить куряче м’ясо дуже соковитим і ніжним. А смак кляру чудово доповнює смак курочки.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для кляру:

  • яйця – 4 шт;
  • майонез – 3 ст.л;
  • сметана – 3 ст.л;
  • борошно – 4 ст.л з гіркою;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо на порційні шматки. Вони мають бути не дуже тонкими. Злегка відбиваємо м’ясо молотком з двох сторін. Філе солимо і перчимо з двох сторін і відставляємо.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готуємо кляр. У глибоку миску вбиваємо 4 яйця, додаємо сметану, майонез, сіль, перець і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Далі у миску додаємо борошно і знову перемішуємо. 1 цибулину збиваємо до стану пюре в блендері, або тремо на тертці і додаємо в кояр. Перемішуємо до однорідності. Готовий кляр має вийти трішки рідшим, ніж тісто на оладки.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Добре розігріваємо пательню з рослинною олією без запаху. Вмочаємо кожен шматочок у кляр і викладаємо на пательню. Обсмажуємо відбивні з двох сторін до рум’яності. Смажити потрібно на середньому вогні. Накриваємо відбивні кришкою після того, як перевертаємо смажитись на інших бік.

Рецепт ідеальних курячих відбивних
Рецепт ідеальних курячих відбивних

Готові відбивні виходять дуже смачними, соковитою і з легкою ноткою цибулі у клярі.

Такі відбивні ідеально поєднуються з гарніром із картоплі. Можна приготувати картопляне пюре, або картоплю по-селянськи. Для картоплі по-селянські, очищену картоплю треба нарізати на скибочки і відварити після закипання води рівно 3 хвилини. Воду зливаємо і додаємо до картоплі сіль, перець, паприку, сухий часник і щедро додаємо рослинну олію. Заправлену картоплю перекладаємо на деко і відправляємо у розігріту духовку запікатися при температурі 200 градусів 20 хвилин. Картопля виходить дуже смачною. Вона має хрумку скоринку і ніжна всередині.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.