Десерт настільки простий, наскільки й смачний: батон, згущене молоко та полуничний джем – ідеальне поєднання

Зі шматочків звичайного білого батона можна зробити дуже смачний десерт. Треба лише додати трішки молока, згущівки та полуничний джем. Після запікання ніхто не здогадається, що за тісто.

На приготування десерту піде зовсім не багато часу – не більше 15 хвилин. Тільки треба враховувати, що запікання потребує пів години з перервою.

Вам знадобиться:

  • 130 г білого хліба;
  • 500 мл теплого молока;
  • 50 мл вершкового масла;
  • 80 мл згущеного молока;
  • 3 яєчних жовтки.

Для намазки:

  • полуничний джем;
  • 3 яєчних білки;
  • 50 г цукру.
Білковий десерт із батона з молоком та полуничним джемом

Якщо у вас батон не нарізний, наріжте його на шматочки. Перекладіть у форму й поламайте на більш дрібні шматочки руками. Розігрійте молоко, змішайте його з розтопленим вершковим маслом і ретельно перемішайте до утворення однорідної маси. В молочну суміш влийте згущівку.

Білковий десерт із батона з молоком та полуничним джемом

Візьміть яйця. Відділіть білки від жовтків і розподіліть їх по окремих мисочках. Жовтки збийте вінчиком. Влийте в них молочну суміш, продовжуючи збивати. Залийте нею шматочки батона. Лопаткою перемішайте, щоб хліб гарно увібрав молоко.

Білковий десерт із батона з молоком та полуничним джемом

Поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів. Випікайте 25 хвилин. Коли дістанете з духової шафи, полийте запіканку полуничним джемом. Білки збийте міксером. Коли з’явиться пінка, додайте цукор. Продовжуйте збивати, допоки цукор повністю не розчиниться, а маса має стати білою та густою.

Білковий десерт із батона з молоком та полуничним джемом

Закладіть білкову масу в кулінарний шприц. Вичавлюйте на джем фігурки будь-якої форми. Поставте форму в духовку ще на 5 хвилин, щоб білок прихопився. Коли десерт буде готовим, наріжте його на порційні шматочки, розкладіть по тарілках і подавайте до столу. Можна приступати до чаювання.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.