Смачнющі макарони з соусом песто: як з простих продуктів приготувати вишукану страву. Тепер готую лише так

Рецепт приготування класичного італійського соусу песто. Покрокові інструкції з приготування макаронів із цим соусом. Важливі правила та поради.

Італійці, закохані у свою кухню та по-особливому ставляться до приготування пасти. Кожен італієць річно споживає близько 30 кг макаронних виробів. В Україні паста також є улюбленою стравою багатьох. Приготування цієї страви займе всього 25 хвилин.

Соус песто – це вдале поєднання базиліка, часнику, оливкової олії, кедрових горіхів та пармезану. Цей соус є одним із найпопулярніших соусів у світі, і ви можете легко приготувати його вдома, дотримуючись декількох простих правил. Головне правило приготування – не перестаратися та не перевзбити соус. Якщо перестаратися, кедрові горіхи можуть стати гіркими, а соус – занадто рідким. Тож розглянемо класичний рецепт макаронів із соусом песто.

Смачнющі макарони з соусом песто
Смачнющі макарони з соусом песто

Інгредієнти – класичний рецепт

  • Спагеті або рігатоні – 300 г.
  • Часник – 1 зубчик
  • Базилік – 20 листів
  • Смажені кедрові горіхи – 35 г.
  • Пармезан – 50 г.
  • Цукор – 1 ч. лож.
  • Сушені трави – до смаку (орегано або шавлія підходять найкраще)
Смачнющі макарони з соусом песто
Смачнющі макарони з соусом песто

Рецепт

  1. Спочатку варіть макарони в солоній воді до напівготовності.
  2. Приготуйте соус: очистьте часник, наріжте базилік та посмажте кедрові горіхи на сковороді.
  3. Збийте все у блендері, який допоможе вам отримати однорідний соус. Додайте до нього сіль та прянощі за смаком. Перемішайте соус з макаронами.

Майстри кулінарної справи радять додавати до соусу оливкову олію, бальзамічний оцет або гранатовий соус для насиченого смаку. Готовий соус песто можна використовувати не лише для макаронів, а також для піци, бутербродів та салатів.

Отже, приготування смачнющої пасти з соусом песто – це швидко та дуже просто. Обов’язково випробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що надалі вам захочеться готувати лише за ним. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Влітку не можу наїстися цією смакотою! Дуже ніжний і легкий сирний десерт з фруктами за 5 хвилин без випічки

Легкий, ніжний, в міру солодкий і з великою кількістю фруктів – саме таким виходить десерт за цим рецептом. Готується він дуже просто та швидко з доступних продуктів.

Такий кабачок смачніший за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: мій делікатес для гостей

Якщо вдома немає м'яса, його легко можна замінити кабачком. Зробивши запіканку й додавши до овочу сир та сметану, вийде доволі ситна, а головне, смачна й легка вечеря.

Більше ніякого печива з магазину! Готую мʼякі та ароматні медові пряники: дуже смачний десерт за копійки

Цей рецепт медових пряників – справжня майстерня смаку, яка надасть вам натхнення для нових кулінарних відкриттів. Готувати їх дуже просто, а смак не залишить нікого байдужим.