Навіть хлібопічка не потрібна. Рецепт домашнього хліба на сковороді: з таким тістом вийшло з першого разу

М'який пухкий хліб можна легко приготувати, не застосовуючи духовку. Підсмаживши паляницю з обох боків, отримаєте заміну магазинному продукту – набагато смачнішому, до того ж свіжому.

Дріжджове тісто потребує настоювання – спочатку 1 годину, потім 30 хвилин. Ще 50 хвилин піде на підсмажування. Врахуйте це, якщо беретеся пекти хліб.

Вам знадобиться:

  • 300 мл води;
  • 400 г борошна;
  • 17 г живих дріжджів (6 г сухих);
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • олія.
Домашній хліб на сковороді

Воду підігрійте. Вилийте в глибоку мисочку. Додайте 4 ст.лож. борошна. Перемішайте. Всипте цукор і ще трішки помішайте. Коли маса трохи охолоне, але ще буде тепленькою, додайте дріжджі.

Перемішуйте, доки дріжджі не розчиняться. Коли маса почне пінитися, що означає активну дію дріжджів, всипте сіль і додайте решту борошна. Ретельно перемішайте й затягніть миску харчовою плівкою.

Домашній хліб на сковороді

Тісто має постояти протягом години в теплому місці. За цей час воно має збільшитися в об’ємах удвічі. Змастіть робочу поверхню й руки олією. Зніміть плівку й викладіть на стіл вміст миски. Злегка приминайте, постійно вмочаючи руки в олію.

Домашній хліб на сковороді

Низ та борти пательні діаметром 24 см змастіть олією. Перекладіть туди ковбик тіста. Трішки розплескайте руками. Верх щедро змастіть олією. Знову затягніть харчовою плівкою і залиште на пів години.

Домашній хліб на сковороді

Плівку зніміть, а шматок фольги змастіть олією та накрийте ним тісто. Можете скористатися звичайною кришкою замість фольги. Увімкніть найменший вогонь. Поставте сковорідку на плиту і випікайте хліб 25 хвилин. За цей час хлібинка підніметься та підрум’яниться знизу. Переверніть її на інший бік і випікайте ще 25 хвилин. Перекладіть готовий хліб на дошку і дайте трішки прохолонути. Після цього можете вживати.