А ви теж так готуєте цей салат? Шикарна “Мімоза”, яку подаю на всі свята: з’їдаємо миттєво, бо дуже смачно

Цей салат і справді вже давно став класикою. Зазвичай його готують на будь-яке свято, тому що зробити це насамперед дуже просто зі звичайних продуктів.

Рецепти “Мімози” дещо різняться один від одного, але основні інгредієнти та технологія приготування загалом єдині. Для того, щоб салат мав красиву форму радимо складати його шари за допомогою спеціального кулінарного кільця, яке зсередини потрібно змастити олією.

Важливо також правильно приготувати основні продукти.

Продукти для салату

  • Картопля 3 штуки
  • Морква 3 штуки
  • Сир 100 г
  • Яйця 5 штук
  • Рибна консерва 1 банка
  • Червона маринована цибуля
  • Соєвий соус
  • Лимонний сік та цедра
  • Сіль та молотий перець
  • Кріп
  • Майонез

Приготування

Р
Рецепт салату Мімоза
  1. Як вже було відмічено, важливо правильно приготувати складники салату. Тому яйця потрібно покласти у киплячу та підсолену воду та варити їх рівно 10 хвилин. Потім вийняти їх з каструлі та миттєво перекласти у холодну воду. Таким чином яйця легко відчистяться й не будуть мати синього відтінку. Почистьте їх від шкарлупи та розділіть на білки та жовтки.
  2. Далі картоплю та моркву ви можете відварити до готовності, але їхній смак буде більш насиченим, якщо ви запечете їх у фользі в духовці при температурі 180° протягом 1 години.
  3. Готову картоплю натріть на дрібній терці. Додайте до неї сіль та перець на ваш смак, подрібнений кріп. Перемішайте та викладіть першим шаром у кільце. Поверх нанесіть майонезну сітку. Стосовно майонезу одразу скажемо, що майонезну сітку потрібно наносити після шару картоплі та шару білків.
  4. В окремому посуді з’єднайте рибну консерву з лимонною цедрою та соєвим соком. Якщо консерва без олії, то влийте туди її 1 столову ложку. Все перемішайте та розкладіть наступним шаром.
  5. Далі покладіть дрібно порізану мариновану цибулю, а за нею натерту на дрібній терці запечену моркву. Покропіть моркву лимонним соком, а потім натріть зверху спочатку сир, а потім яєчні білки. Нанесіть майонез та посипте подрібненими жовтками. Прикрасьте гілочками кропу.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.