Салат із 3 інгредієнтів з заправкою готую не лише у будні, але й на свята: це набагато крутіше, ніж “Олів’є”

Такий салат можна готувати хоч у будні, хоч у свята. Він має гідний смак і готується дуже просто. Майонез не потрібен – замість нього приготуємо спеціальну заправку.

Вам знадобиться:

  • 1 пекінська капустина;
  • 2 великих яблука;
  • 250 г копченої курячої грудинки;
  • 0,5 лимона;
  • 2 ст.лож. насіння льону;
  • 0,5 ч.лож. солі.
  • Для заправки:
  • 250 г густого йогурту;
  • 0,5 ч.лож. лимонної цедри;
  • 1 дрібка солі.
Салат із пекінської капусти, грудинки та яблук

У качана пекінської капусти відріжте хвостик. Розріжте капустину вздовж навпіл. Половинки теж поділіть на 2 часточки. Наріжте впродовж якомога тонше – так буде смачніше. У принципі пекінську капусту можете замінити білокачанною. Але вона жорстка. Тому її доведеться перед приготуванням салату підсолити й пом’яти руками.

Салат із пекінської капусти, грудинки та яблук

Нарізану капусту викладіть у салатник. Тепер беріться до яблук. Обчистьте плоди від шкуринки. Виріжте хвостики та насінники. Наріжте половинки підготовлених фруктів на часточки. Складіть їх у глибоку мисочку і збризніть соком з половинки лимона. Таким чином яблука не потемніють у салаті.

Салат із пекінської капусти, грудинки та яблук

Яблучні часточки перекладіть до капусти. Копчену курячу грудинку наріжте соломкою. Шматочки робіть такі, як часточки яблук. Звісно, можете замінити її вареним шматочком курятини, але копчений присмак надасть салату особливої пікантності.

Салат із пекінської капусти, грудинки та яблук

Основні інгредієнти готові. Додайте ще насіння льону, аби довершити смак страви. Тепер приступайте до приготування заправки. У невеличкій мисочці з’єднайте йогурт з цедрою лимона. Її потрібно небагато, але саме завдяки цій добавці салат стане просто неперевершеним. Трішки присоліть. Салат теж посоліть. Лише після цього додавайте заправку. Перемішайте і можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

“Зрадила Україну”: Віталій Козловський відреагував на звинувачення його зведеної по батьку сестри Олени

У наш час, коли інформація поширюється блискавично, особливо важливо бути уважними до деталей і перевіряти факти. Нещодавно сталася прикрість між одним виданням та Віталієм Козловським.

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.