Святкові рулетики зі скумбрії у духовці: від одного вигляду слинка тече, що вже казати про смак та аромат!

Ця страва настільки смачна, наскільки й красива. А коли ви відчуєте її аромат, то полюбите і будете готувати не тільки на свята, а й для родинної або романтичної вечері.

Приготувати рулетики зі скумбрії дуже просто. Головне у цій справі — це розібрати рибу на філе. Але й з цим не складно впоратися, якщо знати, що робити та мати гострого ножа.

Крім продуктів, зрозуміло, знадобиться розігріта до температури 180° духовка та деко, у якому будете запікати, застелене пергаментом чи кухарським папером, змащеним рослинною олією. А ще вам будуть потрібні зубочистки та/або дерев’яні шпажки.

Склад продуктів

  • Скумбрія свіжоморожена 2 штуки
  • Сіль
  • Спеції: перець чорний молотий, солодка паприка молота, молотий коріандр
  • Рослинна олія для змащування рулетиків
  • Листя салату
  • Шматочки лимона
  • Гілочки кропу

Приготування

Рулетики зі скумбрії у духовці
Рулетики зі скумбрії у духовці
  1. Як вже казали, свіжоморожену скумбрію потрібно розібрати на філе. Для цього краще брати не зовсім розморожену рибу. Так з нею легше поратися. У скумбрії відріжте голову та плавники з хвостом. Розріжте вздовж черевця та вийміть внутрішність. Після того помийте тушку та обсушіть паперовим рушником. Далі розріжте рибу вздовж спинки та обережно виріжте хребет. Вийміть всі кісточки. Обріжте тонку стрічку вздовж черева.
  2. У вас буде 4 частини філе. Кожну таку частину посоліть, поперчіть та посипте спеціями. Потім змажте за допомогою пензлика рослинною олією. Відправте замариноване таким чином філе у холодильник на 30 хвилин.
  3. Далі кожне філе розріжте вдовж ще на 3 стрічки. Після того стрічки по одній потрібно закрутити у досить щільний рулетик, починаючи з хвоста. Закріпіть рулети за допомогою шпажки або зубочистки.
  4. Розкладіть рулетики на деко та відправте у духовку на 10-15 хвилин.
  5. Готові рулетики витягніть з духовки та розкладіть у блюдо, попередньо застелене листами салату. Вийміть з них шпажки, а зверху розкладіть шматочки лимона та зелені гілочки кропу.

Популярне

Схожі статті

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.

Зірка “Кварталу” Ірина Сопонару вийшла заміж і похизувалася світлинами з весілля: без пафосу і розкоші

37-річна акторка Ірина Сопонару вийшла заміж за британця на ім'я Ріс. Весілля проходило в українських традиціях, без зайвого пафосу та розкоші.

“Дійсно товста”: Настя Каменських не витримала критики в свій бік та почала боротися із зайвими сантиметрами

Знаменита українська співачка Настя Каменських поділилася думкою стосовно коментарів про її фігуру. Артистка наголосила, що в сучасному світі критика щодо зовнішності недопустима.