Плавлений сир не купую вже давно: готую його вдома за 30 хвилин. Легкий рецепт – виправдає ваші всі зусилля

Швидкий і простий рецепт ніжного та ароматного плавленого сиру із якісних інгредієнтів. Готування займе всього пів години, а результат - ніжний, смачний сир, який виправдає усі ваші зусилля.

На сьогодні, коли полиці магазинів ледь не прогинаються від різноманіття сирів, все більше людей починають готувати плавлений сир вдома. І не дарма, адже смачний домашній сир виправдовує усі зусилля, витрачені на його приготування.

Однією з найбільших переваг домашнього сиру є якість продукту. Ви самі вибираєте молоко, знаєте, як зберігається ваш сир, і можете бути впевнені, що ваша сім’я отримує тільки найкраще. Ще однією перевагою є смак, адже справжня господиня завжди зможе відрізнити домашній сир від заводського.

Плавлений сир не купую вже давно, оскільки готую його вдома за 20 хвилин
Плавлений сир не купую вже давно, оскільки готую його вдома за 30 хвилин

Щоб досягти ідеального результату, важливо дотримуватися кількох порад приготування. По-перше, обирайте якісний сир від фермерів, оскільки магазинний сирний продукт дуже часто не відповідає нашим вимогам. По-друге, обирайте лише якісне фермерське молоко, уникайте ультрапастеризованого або стерилізованого з коробок. Чим більше жиру в молоці, тим ніжніший буде ваш сир. Розгляньмо один з найпростіших рецептів, який забере у вас всього пів години.

Інгредієнти

  • Сир – 1 кг.
  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 4 штуки.
  • Масло – 120 г.
  • Сода – 1 ч. ложка.
  • Сіль – 1 ч. ложка (за смаком).
Плавлений сир не купую вже давно, оскільки готую його вдома за 30 хвилин
Плавлений сир не купую вже давно, оскільки готую його вдома за 30 хвилин

Приготування

  1. Сир вкладаємо в молоко, нагріваємо до кипіння і варимо 10 хвилин, періодично помішуючи. Готовий сир повинен бути сухим і нежирним.
  2. Злити готову рідину на друшляку, застеленому марлею.
  3. У глибокий посуд кладемо сир, яйця, масло, сіль, соду і ретельно перемішуємо. Плавимо цю суміш на вогні приблизно 10-12 хвилин.
  4. Готовий сир перекладаємо у форму, накриваємо харчовою плівкою та охолоджуємо.

Тепер ви можете спробувати власноруч приготувати цей надзвичайно смачний рецепт плавленого сиру. Смачного вам і вашій родині!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч зробила огляд на купе потягу Дніпро-Хелм: в Укразалізниці як в п’ятизірковому готелі (ФОТО)

Відома українська співачка Злата Огнєвіч на своїй Інстаграм-сторінці розповіла, як подорожувала на потязі міжнародного сполучення. Зірка показала купе та провела огляд.

Найкрасивіша дружина українського шоу-бізнесу: кохана Діми Комарова одягла кофтинку з прозорої тканини

Дружина телеведучого-мандрівника Дмитра Комарова Олександра Кучеренко вразила публіку виходом у розкішному вбранні. Недарма у 2016 році дівчина отримала титул "Міс Україна".

Смачніше за “Наполеон” і “Медовик”. Дуже смачний і соковитий лимонний торт: тісто запікаю разом з кремом

Лимонний торт за цим рецептом можна приготувати, як на свято, так і на кожен день. Цікаво, що коржі та крем для цього десерту готуються одночасно в одній формі.