Борщ у лаваші від Євгена Клопотенка: зірка “МастерШефу” поділився неординарним рецептом української кухні

Відомий кулінар Євген Клопотенко називає себе головним знавцем українського борщу. Знаменитість поділився незвичайним рецептом давно відомої страви.

Євген Клопотенко, один із найвідоміших кулінарів України, який здобув славу далеко за межами рідної країни. Знаменитість давно став успішним ресторатором, який не проти поділитись особистим кулінарним досвідом і цікавими рецептами з шанувальниками. Цього разу кухар розповів про незвичайний спосіб подачі борщу – класичної української страви, занесеної до списку нематеріальної спадщини.

Борщ у лаваші від Клопотенка

Український борщ поціновувачі цієї національної страви часто куштують із часником і хлібом. Для тих, хто любить такий смаколик, відомий український кулінар запропонував незвичайний рецепт. Для початку, розповів Євген Клопотенко, потрібно приготувати борщ своїм класичним способом. Ви можете зготувати страву за порадами кулінара, а можете використати свій, особливий рецепт.

Євген Клопотенко поділився цікавим варіантом куштування українського борщу
Євген Клопотенко поділився цікавим варіантом куштування українського борщу

Наступним кроком, розповів у новому дописі на своїй Інстаграм-сторінці Євген Клопотенко, потрібно за допомогою спеціальної кухонної ложки відцідити густу частину страви від рідкої. Овочі, які ви зібрали з борщу, перекладіть на лист лаваша, додайте подрібнений часник і сметану та обережно загорніть так, ніби готуєте шаурму. Наступним кроком підсмажте такий рулет на сковороді, аби скоринка стала хрусткою.

Перекладіть лаваш із борщем всередині на тарілку та дайте йому трішки охолонути – але не занадто. Куштуйте приготовану закуску, запиваючи її рідкою частиною борщу, яка залишилась у вас у тарілці. За бажання, можете її підігріти, а можете залишити холодною – все, як вам подобається.

Євген Клопотенко поділився неординарним рецептом борщу в лаваші з юшкою
Євген Клопотенко поділився неординарним рецептом борщу в лаваші з юшкою

Така страва точно сподобається тим, хто цінує оригінальність і неординарний підхід до кулінарії. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.