Готую домашній плавлений сир а-ля “Янтар” і з нього роблю нереально смачну намазку на бутерброди. Все просто

Щоб бути певним, що плавлений сир зготовлений без будь-якої хімії, треба зробити його самотужки. Якщо скористаєтеся цим рецептом, отримаєте в підсумку сир, що на смак нагадує "Янтар".

Якщо взяти домашній кисломолочний сир, то вийде реальний продукт без жодних хімічних домішок. Домашнім плавлений домашній сир так сподобається, що проситимуть приготувати його знову й знову.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 400 г кисломолочного сиру;
  • 1 ч.лож. без гірки соди;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 маленький пучок кропу;
  • 2 зубці часнику.
Домашній плавлений сир на смак як Янтар

Кисломолочний сир, бажано домашній, можете перетерти крізь сито або подрібнити блендером. Якщо оберете останній спосіб, то відразу вбийте у сир яйця і разом переробляйте на пюре. Перекладіть однорідну масу в каструлю.

Домашній плавлений сир на смак як Янтар

Додайте сіль, соду, перець і перемішайте. Вершкове масло розтопіть до м’якості у мікрохвильовій печі й додайте до решти продуктів. Ще раз ретельно перемішайте та поставте на найслабший вогонь. Варіть, постійно перемішуючи масу, близько 15 хвилин.

Домашній плавлений сир на смак як Янтар

Коли маса стане однорідною й тягучою, значить, плавлений сир готовий. Щоб сир гарантовано не пригорів, розтопіть його на водяній бані. У такому разі піде більше часу на приготування.

Домашній плавлений сир на смак як Янтар

Готовий плавлений сир розлийте по двох формах. В одну з них додайте розчавлені зубці часнику. В інший – подрібнений кріп. Розмішайте інгредієнти в кожній з мисочок. Переставте плавлений сир до холодильника, щоб він застиг. На це піде 1,5-2 години часу.

Після цього продукт набуде кремоподібної форми. Сир а-ля “Янтар” можете намащувати на хліб або їсти так, наприклад, із чаєм. За бажанням, можете використовувати будь-які інші добавки, скажімо, паприку. Тоді сир набуде приємного червонуватого відтінку.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.