Раз, два і готово: простий рецепт часниково-сирних булочок раніше й не знала, а тепер печу ледь не щодня

Такі чудові булочки є дуже смачними. Особливо коли вони ще теплі. До того ж булочки дуже поживні. Саме тому такі смаколики можна брати на перекуси у школу та на роботу.

Правда, у складі начинки в рецепті є часник, але якщо свіжевичавлений часник замінити сушеним, то проблеми не буде.

Як завжди одразу звернемо увагу на необхідність заздалегідь розігріти духовку до 180° та підготувати деко для випікання, застеливши його пергаментом або кухарським папером, змащеним рослинною олією.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Свіжі дріжджі 9 г або сухі 3 г
  • Молоко 170 мл
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 3/4 чайної ложки
  • Рослинна олія 40 мл
  • Борошно 280 г

Для начинки:

  • Сир твердою жирністю від 50% 150 г
  • Часник 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки або кропу
  • Спеції на ваш смак
  • Яйце 1 штука

Приготування

Часниково-сирні булочки
Часниково-сирні булочки
  1. Важливе зауваження перед початком роботи: всі продукти заздалегідь вийміть з холодильника та дайте їм нагрітися хоча б до кімнатної температури.
  2. Якщо ви впевнені у дріжджах, то починайте готувати тісто одразу. Для цього спочатку розчиніть у молоці дріжджі. Потім додайте рослинну олію, сіль та цукор. Все перемішайте так, щоб цукор повністю розчинився. Порціями додавайте борошно та замішуйте тісто.
  3. Сформуйте з тіста 8 штук кульок. Накрийте їх плівкою та залиште підходити.
  4. Приготуйте начинку. Натріть сир на великій терці. Змішайте його з розчавленим часником, улюбленими спеціями та дрібно порізаною зеленню.
  5. Окремо збийте яйце, а потім більшу його частину влийте до сиру, а рештою будете змащувати булочки перед випіканням. Начинку добре перемішайте.
  6. Кожну кульку розкачайте у пласт, а потім згорніть його у щільний рулет, заліпіть краї та покладіть на деко зліпленим вниз.
  7. Після того, як всі рулети зробите, гострим ножем розріжте кожен вздовж глибиною 1 см так, щоб у вас вийшов ніби човник.
  8. Ці човники можна посипати кунжутом, а потім змастити збитим яйцем. Потім розкладіть у середину розрізу начинку та відправте деко з булочками у духовку на 20 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.

Шикарний десерт, який подобається абсолютно всім: шоколадний торт із нехитрих продуктів. До чаю – ідеально!

Спробуйте шоколадний десерт, який пасуватиме як на свято, так і на кожен день. Готується він просто та швидко, а смак нагадає відомий торт "Захер".

Лілія Ребрик після хрещення показала обличчя крихітки: чи схожі сестри між собою та хто з них мамина копія

Сім'я Лілії Ребрик та Андрія Дикого завжди викликала захоплення серед шанувальників. І нещодавно Лілія знову поділилась зворушливими фотографіями своїх доньок, включаючи найменшу, яку вже похрестили.