Моя бабуся завжди пригощала відривним яблучним пирогом: навчилася в неї це робити і радую чоловіка та дітей

Цей відривний яблучний пиріг цікавий тим, що порції легко розбираються руками й нічого розрізати не потрібно. А все тому, що складається він з окремих булочок, складених докупи.

Вам знадобиться:

  • 200 мл молока;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 70 г цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 50 мл олії;
  • 500 г борошна.
  • Для начинки:
  • 3 великих яблука;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч.лож. меленої кориці;
  • 60 г вершкового масла.

Для змащування:

  • 1 жовток;
  • 1 ст.лож. молока;
  • цукрова пудра.
Відривний яблучний пиріг на дріжджах

У теплому молоці розведіть 2 ст.лож цукру. Решту цукру додамо згодом. Всипте сухі дріжджі. Збийте вінчиком. Додайте кілька ложок борошна, щоб вийшла консистенція густої сметани. Перемішайте вінчиком. Якщо будуть грудочки, нічого страшного.

Відривний яблучний пиріг на дріжджах

Накрийте опару рушником і поставте в тепле місце настоюватися протягом 15 хвилин. Після цього її перемішайте. Опара має бути з пухирцями. Додайте решту цукру, дрібку солі, яйця та влийте олію без запаху. Збивайте вінчиком, допоки маса не стане однорідною.

Відривний яблучний пиріг на дріжджах

Починайте потрошку додавати борошно, замішуючи тісто руками. Спочатку робіть це у мисці, потім перекладіть ковбик на робочу поверхню, присипану борошном. Вимішуйте 5-7 хвилин. Тісто має стати м’яким і не липнути до рук.

Відривний яблучний пиріг на дріжджах

Змастіть миску олією, викладіть тісто в неї, зверху теж змастіть олією. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину. Зважте, що там не має бути протягів. Тим часом візьміться до приготування начинки.

Вимиті яблука обчистьте від шкуринки, видаліть серцевину і наріжте часточками. Тісто вже підійшло, то можна його викласти на стіл, присипаний борошном. Розкачайте весь ковбик у великий пласт завтовшки 3-4 мм. Він має бути приблизно 50 на 45 см.

Змастіть корж розм’яклим вершковим маслом, не доходячи до країв. Цукор змішайте з корицею і розподіліть по всій поверхні рівномірно. Відступіть від краю тіста 10 см, викладіть в один ряд яблука. Загорніть вільний кінець на яблука. Знову викладіть шар яблук і загорніть.

Третій шар яблук має бути останнім. Загорнувши його, отримаєте рулет. Защипніть шов і підгорніть краї рулету. Розріжте його навпіл. Кожну частину теж поділіть навпіл. Усі чотири шматочки поділіть на три частини. В підсумку має вийти 12 шматочків.

Форму діаметром 30 см змастіть м’яким вершковим маслом. Викладіть 10 середніх шматочків рулету по колу. Два краї мають бути посередині. Накрийте харчовою плівкою та рушником. Залиште, щоб тісто розстоялося близько 20 хвилин.

Розмішайте жовток із молоком і змастіть пензликом поверхню яблучного пирога. Духовку розігрійте до 180 градусів. Якщо форма скляна, решітку витягніть і ставте до духовки разом із пирогом. Випікайте близько 40 хвилин. Коли пиріг прохолоне, присипте його цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.

Беру 1 яйце і куряче філе: м’ясні оладки на сніданок чи вечерю, від яких буде в захваті кожен чоловік

Пропонуємо рецепт м'ясних оладок, які наситять енергією на увесь день! Про необхідні продукти та покроковий рецепт – читайте в нашому матеріалі.