Цукерки без цукру – не чули? А таке можливе: смачні солодощі принесуть насолоду й користь тим, хто на дієті

Солодощі можна готувати абсолютно без цукру. Від цього вони не стануть гіршими. Навіть навпаки танутимуть у роті й приноситимуть насолоду. Є відразу два рецепти на основі агар-агару.

Шоколадні цукерки

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 7 г агар-агару;
  • 0,25 скл. води для агар-агару;
  • 0,5 скл. води для молока;
  • 50 г какао.
Цукерки на основі агар-агару

Агар-агар залийте водою, ретельно розмішайте і відставте вбік. Молоко залийте в сотейник, розбавивши водою. Всипте какао і збийте вінчиком до однорідності. Поставте на вогонь.

Коли трішки розігріється, додайте агар-агар. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Трішки потримайте на вогні, допоки з’являться бульбашки, не перестаючи перемішувати. Розлийте масу у силіконові формочки. Підрівняйте ложкою краї.

Цукерки на основі агар-агару

Поставте десерт до холодильника на 1-2 години. Після цього акуратно звільніть отримані цукерки від форми й перекладіть на гарну тарілку.

Фруктові цукерки

Якщо у вас є будь-яке фруктове варення, з нього теж можна зробити смачні цукерки.

Вам знадобиться:

  • 200 г варення;
  • 200 г холодної води;
  • 10 г агар-агару.
Цукерки на основі агар-агару

Агар-агар всипте до мисочки, залийте холодною водою. Ретельно перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли з’являться бульбашки, влийте варення. Дочекайтеся, допоки маса закипить, і проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Цукерки на основі агар-агару

Форму вистеліть харчовою плівкою. Вилийте гарячу суміш і залиште на 30-40 хвилин для застигання. Витягніть десерт разом із плівкою із форми, перекладіть на дошку й акуратно зніміть плівку. Наріжте на кубики й подавайте солодощі до столу.

На смак десерт нагадуватиме мармелад, але зроблений із натурального варення, а значить, має користь для організму.

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?