Це не рецепт, а справжня знахідка: кожна господиня повинна знати, як правильно готувати рис. Не злипається

Популярний гарнір, який часто подають до різних заксукок, вміє готувати не кожен. Ділимось секретним рецептом смачного та, головне, розсипчастого рису.

Ароматний рис ідеально доповнює шматочок смаженої або печеної риби, соковите м’ясо або овочеву підсмажку. Втім, головне у тому, аби дійсно насолодитись смачною вечерею з рисом, це правильно його приготувати. Кожна рисинка повинна буквально тікати одна від одної. Ділимось простим рецептом і секретами, як приготувати такий гарнір самотужки. Для того, аби страва вийшла розсипчастою, вам потрібно знати декілька простих секретів, які точно допоможуть вам створити неймовірно апетитний гарнір до різних закусок.

Кулінари розкрили секрет, як приготувати розсипчастий рис у домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 чашка білого рису;
  • 2 чашки води;
  • 1/2 чайної ложки солі;

Спосіб приготування:

Для початку промийте рис у холодній воді декілька разів, доки вода не стане прозорою. Це допомагає видалити з рису зайвий крохмаль та покращити його структуру під час приготування. Далі відміряйте воду у відповідній пропорції. Зазвичай на 1 чашку рису додають 2 чашки води. Якщо ви хочете, додайте сіль на свій смак. Покладіть рис і воду в каструлю з товстим дном. Доведіть до кипіння на великому вогні.

Після того як вода закипіла, зменште вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та варіть рис на маленькому вогні протягом приблизно 15-20 хвилин. Коли вся вода вбереться, вимкніть вогонь і залиште каструлю закритою ще на 5-10 хвилин. Це дозволить рису остаточно приготуватися та стати розсипчастим. Перемішайте рис за допомогою виделки, щоб він став більш розсипчастим. Подається рис гарячим як гарнір до основних страв.

Секретний рецепт розсипчастого рецепту від досвідчених кулінарів

За бажання, ви можете також додати вершкове масло або зелень для покращення смаку рису. Смачного!