Подавати можна одразу після приготування. Цікавий салат на Новий рік 2024 “Око дракона”: смачний і ефектний

Салат "Око дракона" виходить дуже смачним, ситним і ніжним. Крім того, він виглядає дуже святково і ідеально впишеться у ваш новорічний стіл.

За китайським календарем 2024 рік пройде під покровительством Зеленого Дерев’яного Дракона. Експерти радять прикрашати ялинку дерев’яними іграшками, а на стіл ставити більше свіжих і натуральних продуктів.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт новорічного салату, виконаного у формі ока дракона. Салат дуже ефектно виглядає і має відмінний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • копчена курка – 300 г;
  • картопля – 2 шт;
  • яйця – 5 шт;
  • морква – 2 шт;
  • маслини – 80 г;
  • цибуля – 0,5 шт;
  • цукор – 1 ст.л;
  • оцет – 1 ст.л;
  • вода – 100 мл;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю та моркву потрібно відварити у шкірці до готовності. Яйця варимо вкруту. Цибулю потрібно замаринувати. Для цього нарізаємо цибулю дрібним кубиком і перекладаємо у піалку. зверху додаємо цукор, оцет і заливаємо водою. Залишаємо цибулю маринуватися на 10 хвилин.

Для цього салату краще обирати не курячу грудинку, а копчене куряче стегно. Таке м’ясо більш жирніше і смачніше. Копчену курку нарізаємо на невеличкі кубики.

Беремо велику плоску тарілку. На тарілці майонезом малюємо форму ока. Дно форми змащуємо майонезом.

Салат на Новий рік 2024 Око дракона
Салат на Новий рік 2024 Око дракона

Першим шаром викладаємо натерту на крупній тертці відварену картоплю. Зверху картоплю трішки присолюємо, додаємо перець і робимо сіточку з майонезу. Наступним шаром викладаємо подрібнену копчену курку. Цей шар також змащуємо майонезом. Далі викладаємо мариновану цибулю, всю рідину потрібно попередньо злити.

3 варені яйця розділяємо на білки та жовтки. Наступним шаром на салат тремо 2 цілих яйця і 3 білка. Цей шар присолюємо і змащуємо майонезом.

Прикрашаємо салат. Зубочискою умовно позначаємо, де в салатного ока буде зрачок. Зрачок викладаємо дрібно нарізаними маслинами. Також маслинами робимо чорну окантовку.

Салат на Новий рік 2024 Око дракона
Салат на Новий рік 2024 Око дракона

Жовтки тремо на дрібній тертці і викладаємо навколо “зрачка”. Далі прикрашаємо салат натертою морквою і рубленим кропом, як показано на фото.

Салат на Новий рік 2024 Око дракона
Салат на Новий рік 2024 Око дракона

Салат готовий, смачного!

Популярне

Схожі статті

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.