Цю ситну вечерю готую дуже часто: фарширована картопля з ніжною м’ясною начинкою. Улюблений рецепт чоловіка

Рецепт смачної фаршированої картоплі в духовці - простої та ситної страви, яку можна подавати як основне блюдо або гарнір. Вона підходить до будь-якого столу.

Фарширована картопля в духовці – це прекрасний спосіб приготування ситної та ароматної запіканки, яка чудово підходить як основна страва або гарнір. Цей рецепт подарує вам та вашій сім’ї новий чудовий смак.

Інгредієнти

  • Картопля – 5 шт.
  • Бекон (або куряче філе) – 150 г.
  • Велика цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
Фарширована картопля з ніжною м'ясною начинкою
Фарширована картопля з ніжною м’ясною начинкою

Приготування

  1. Увімкніть духовку і розігрійте до 190 градусів.
  2. Ретельно промийте картоплю та зробіть проколи ножем по її поверхні. Посоліть та замотайте картоплю в фольгу і відправте запікатись при температурі 190 градусів протягом 70-80 хвилин до готовності картоплі.
  3. Цибулю подрібніть, а бекон наріжте тонкими смужками.
  4. Сир також наріжте на дрібні смужки.
  5. На сковорідці обсмажте бекон (чи філе), доки він повністю не виділить жир. Коли м’ясо отримає золотистий колір, додайте цибулю і смажте до готовності. При необхідності, додайте трошки рослинної олії.
  6. Обріжте запеченої картоплі вздовж, розділивши її на половинки. За допомогою ложки вийміть м’яку картопляну частину, залишивши тонкі стінки.
  7. Розімніть м’яку картоплю з маслом. Додайте туди підготовлену цибулю, бекон (чи філе) та сир. Посоліть та поперчіть. Добре перемішайте отриману суміш та наповнюйте нею картоплю.
  8. Вкладіть в духовку та запікайте при температурі 190 градусів протягом 8-10 хвилин.

Вийміть готову картоплю з духовки та подавайте гарячою. Зверху можна посипати зеленню чи сиром за бажанням. Експериментуйте з іншими інгредієнтами та приправами, щоб додати особливий смак вашій страві. Готуйте з любов’ю та діліться рецептом з рідними. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.