Цей яблучний пиріг хочеться готувати ще і ще: багато соковитої начинки і смачне, хрумке тісто – рецепт

Яблучний пиріг за цим рецептом виходить неймовірно смачним, адже в ньому повно соковитої начинки, а тісто м'яке і ароматне. При цьому він готується швидко і з доступних продуктів.

Яблучні пироги – це незмінна класика, випічка, яку люблять і дорослі і діти. Яблучні пироги бувають різними: і з бісквітним тістом, і з дріжджовим і з пісочним. Найсмачніші пироги виходять, коли в них багато начинки.

Пропонуємо до вашої уваги пиріг, який підкорить ваше серце. Багато соковитої начинки і дуже смачне пісочне тісто – саме таким виходить цей десерт.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 390 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 180 гр;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Начинка:

  • яблука – 5-6 шт;
  • вода – 50 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • манна крупа – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. У велику миску просіюємо борошно. Додаємо до нього дрібку солі, розпушувач тіста, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо до сухих інгредієнтів холодне вершкове масло, або натираємо його на терці і все перетираємо руками у крихту. Далі 2 яйця змішуємо вилкою і додаємо у масляно-борошняну суміш. Замішуємо тісто. Це тісто не буде братися у комочок. Воно буде окремими шматками, як на фото.

Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто
Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто

Готуємо начинку. З яблук прибираємо серцевинку, від шкірки очищати не треба. ріжемо яблука середніми кубиками. Перекладаємо яблука у сотейник або каструльку з товстим дном, додаємо вершкове масло, воду і манну крупу. Ставимо сотейник на вогонь. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. Час від часу цю суміш треба перемішувати.

Беремо форму для випічки і застеляємо пекарським пергаментом.

Половину всього тіста пересипаємо у форму і притискаємо руками, формуючи корж з невисокими бортиками. Далі перекладаємо у форму начинку і розрівнюємо. Зверху начинку присипаємо цукром. Зверху рівномірно посипаємо пиріг крихтою з тіста, що залишилося.

Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто
Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто

Ставимо пиріг у розігріту духовку випікатися при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.