Невагомі булочки з начинкою, які залишаються пишними і ніжними навіть на другий день. Секрет вдалого тіста

Настільки смачних булочок ви ще точно не куштували. Готується така випічка дуже просто, а її смак надовго залишається у ваших спогадах. Хутчіше беріться до випікання!

Витончений аромат свіжого тіста точно не залишить вас байдужим. На відміну від багатьох булочок, ця випічка виходить настільки ніжною та повітряною, що ви буквально відчуваєте, як смаколик тане в роті. Розповідаємо всі секрети приготування смачного частування, яке стане ідеальним доповненням до обіднього перекусу або вечірньої чашечки чаю. Швидше читайте та беріться до приготування!

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом булочок за лічені хвилини
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом булочок за лічені хвилини

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 склянка молока;
  • 1/3 склянки цукру;
  • 1 пакетик сухих дріжджів;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/3 склянки масла;
  • 1 яйце;
  • Приблизно 4 склянки борошна;

Для начинки:

  • Повидло на власний смак;
  • 1/2 склянки цукрової пудри;
  • 2-3 ложки гарячої води;
  • 1/2 чайної ложки ванільного цукру.

Спосіб приготування:

Для початку розігрійте молоко, щоб воно стало теплим, але не гарячим. Додайте цукор і дріжджі, дайте їм розчинитися протягом 5-7 хвилин, поки не утвориться піна. У великій мисці змішайте розчинені дріжджі з сіллю, маслом та яйцем. Додавайте борошно поступово, змішуючи все до утворення м’якого тіста. Перекладіть тісто на добре посипану борошном поверхню та місіть його протягом 8-10 хвилин, доки воно стане гладким і еластичним.

Перекладіть тісто в миску та накрийте його серветкою. Залиште його підніматися протягом 1-1,5 години, або доки воно не подвоїться в об’ємі. Після підйому тіста знову перекладіть його на посипану борошном поверхню. Розкачайте тісто в прямокутну форму товщиною не більш як 1 сантиметр.

Розподіліть повидло рівномірно по всій поверхні тіста. Згорніть тісто в рулон, а потім поріжте його на 12 рівних частин. Розмістіть готові булочки на деко, покрите пергаментним папером, залишаючи місце між ними. Накрийте булочки рушником і залиште їх підніматися ще на 30-40 хвилин.

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Випікати булочки потрібно протягом 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Під час випікання змішайте цукрову пудру з гарячою водою та ванільним цукром, доки не отримаєте красиву та апетитну глазур. Вона знадобиться трішки пізніше.

Кулінари поділились дуже простим рецептом смачних булочок із повидлом за лічені хвилини
Кулінари поділились дуже простим рецептом смачних булочок із повидлом за лічені хвилини

Вийміть випічку з духовки, покрийте її глазур’ю та дайте їй трішки охолонути перед подачею. Такі смачні булочки з повидлом будуть чудовим додатком до вашого чаю чи кави. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.