Особливі булочки з дріжджового тіста : трояндочки з домашнім варенням їмо і не можемо натішитись

Булочки-трояндочки — ідеальні для посиденьок незалежно від того чи хочете ви провести час з подругами за балачками, чи бажаєте порадувати дітлахів тепленьким, коли вони повернуться з ігор на морозі.

Для такої випічки вам знадобиться витратити певний час, бо це не є смаколики з розряду на швидку руку. Це те, що вимішується, формується та печеться з любов’ю.

Інгредієнти

  • Борошно 600 г
  • Пресовані дріжджі 50 г
  • Молоко тепле 300 мл
  • Цукор 3 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Яйця 2 штуки
  • Вершкове масло 200 г
  • Домашнє густе варення

Приготування

Булочки-трояндочки з домашнім варенням
Булочки-трояндочки з домашнім варенням
  1. У теплому молоці розведіть та розмішайте дріжджі. Всипте туди 1 столову ложку цукру. Дайте їм постояти у теплому місці 10 хвилин, поки вони не почнуть підійматися.
  2. Потім у великій мисці змішайте борошно з 2 столовими ложками цукру, сіллю та яйцями. Влийте туди 150 г розтопленого вершкового масла. Потім додайте дріжджі, що піднялися, і замісіть тісто. Дайте йому піднятися в теплому місці принаймні протягом 30 хвилин.
  3. Після того тісто перекладіть на робочу поверхню. Руками сформуйте з нього велику кулю, яку потім розділіть на дві частини.
  4. Розкачайте кожну частину тіста на присипаній борошном робочій поверхні в прямокутник товщиною 6-7 мм. Намажте тісто товстим шаром варення і згорніть у  рулет. Гострим ножем наріжте рулети товщиною близько 1,5 см. Покладіть рулетики один до одного на деко, яке попередньо застелили кухарським папером, як на фото.
  5. Увімкніть духовку розігрітися до 200° C. За цей час  булочкам трохи піднімуться. Безпосередньо перед випіканням змастіть їх та місця, де вони торкаються один одного, залишками розтопленого вершкового масла.
  6. Випікайте трояндочки протягом 25 хвилин.
  7. Після того булочки трохи остудіть, вийміть з форми, перекладіть на тацю, посипте цукровою пудрою і подавайте.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.