Буряковий салат всього з трьох простих інгредієнтів: готую і їм його щодня. Завжди смачний перекус за 5 хв

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний салат, додавши до нього всього 2 інгредієнта та заправку. Салат виходить не лише смачним, а й дуже корисним.

Буряк – смачний і дуже корисний овоч, який має приємний солодкуватий смак. Буряк потрібно часто включати в свій раціон, адже він має багато корисних властивостей. Цей овоч гарно впливає на кровотворення, покращує обмін речовин та зміцнює імунітет. Експерти відмічають, що регулярне вживання буряка покращує роботу печінки і уповільнює процеси старіння.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт відмінного салату з буряка, який не лише дуже корисний, а й дуже смачний. Готується такий салат за 5 хвилин, а смак виходить таким, що його не соромно подати навіть гостям.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк варений – 1 шт;
  • яблуко – 1 шт;
  • грецькі горіхи – 30 г;
  • сік лимона – 2 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • олія рослинна – 2 ст.л;
  • прованські трави – 0,5 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк відварюємо або запікаємо. Запечений буряк має більш яскравий смак.

Буряк натираємо на терку для моркви по-корейськи. 1 кисло-солодке яблуко також натираємо на таку терку і перекладаємо в салатник. Грецькі горіхи ріжемо ножем на невеликі шматочки і перекладаємо до буряка з яблуком.

Смачний і незвичайний салат зі звичайного буряка
Смачний і незвичайний салат зі звичайного буряка

Готуємо заправку. В окремій мисці змішуємо олію, лимонний сік, цукор, сіль і прованські трави. Все ретельно перемішуємо і додаємо до салату. Дуже смачно додати в такий салт ароматну, нерафіновану олію.

Салат готовий. Він виходить дуже соковитим, свіжим і має кисло-солодкий смак. Також в такий салат за бажанням можна додавати чорнослив. Теж виходить дуже смачно.

Подавайте такий салат разом зі стравами з м’яса та риби. Варто відзначити, що салат з буряком можна подавати до столу вiдразу пiсля приготування та через пару годин він промаринується і стане ще смачнішим.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.

Ніхто не здогадався, що цей мʼясний рулет я робила 10 хвилин: розкриваю секрет, як приготувати такий шедевр

М'ясний рулет у лаваші — це смачний та універсальний рецепт, який вартий уваги кожної господині. Його легко готувати, а результат завжди перевершує очікування.

Все кинула в каструлю і перебила блендером: за 15 хвилин ароматний крем-суп з грибів готовий до подачі

Щоб різнобарвити ваше повсякденне меню, пропоную спробувати ніжний та вершковий крем-суп на основі грибів. Він сподобається навіть тим, хто байдужий до перших страв.