Ніжна закуска на Новий рік 2024 “Око дракона”. Не дочекалася свят, приготувала вже зараз: а гості почекають

Неймовірно апетитна, а головне – проста у приготуванні закуска, стане улюбленою не тільки для ваших гостей, але і для вас самих. Ви точно захочете готувати її навіть після Нового року.

Не важко здогадатись, що цю закуску назвали “Оком дракона” не просто так. Річ у тім, що така смачна та дуже красива закуска візуально і дійсно нагадує очі міфічного створіння. Оскільки прийдешній рік буде роком Зеленого Дерев’яного Дракона, варто “задобрити” господаря та показати, що про нього пам’ятають. Проста у приготуванні страва точно сподобається вам і вашим гостям і швидко очолить ТОП улюблених закусок. Хутчіше берімося до справи!

Як приготувати смачну та цікаву закуску Око дракона на новорічний стіл 2024
Як приготувати смачну та цікаву закуску Око дракона на новорічний стіл 2024

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 штуки;
  • Куряче філе – 50 грамів;
  • Твердий сир – 40 грамів;
  • Часник – 2 зубчика;
  • Огірок – 50 грамів;
  • Майонез – 3 ч. л.;
  • Сіль – на смак;
  • Оливки – 3 штуки;
  • Листя салату для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку приготуйте всі інгредієнти та тарілку, на якій будете збирати закуску. Викладіть на ній вимите листя салату. Яйця відваріть та видаліть із них жовтки, попередньо розрізавши їх навпіл. Робити це потрібно обережно, аби не пошкодити білки. Яєчні жовтки перетріть у дрібну “крихту”. Натріть твердий сир і додайте до жовтків. Туди ж додайте дрібно нарізаний часник і дуже дрібно нашатковане відварене куряче філе. Додайте сіль, спеції та майонез і добре перемішайте начинку для закуски.

Отриманою масою заповніть яєчні білки з гіркою – щоб зверху закуска була округлою, як око. Всередині зробіть невелике заглиблення за допомогою зубочистки та вставте туди тонко нарізані оливки чорного кольору. Це будуть зрачки.

Як приготувати смачну закуску Око дракона за лічені хвилини з простих інгредієнтів
Як приготувати смачну закуску Око дракона за лічені хвилини з простих інгредієнтів

Загалом, цей рецепт легко можна віднести до категорії простих. Найскладніший момент у процесі приготування закуски – сформувати її таким чином, аби візуально вона нагадувала око міфічного створіння. Втім, насправді ж у цьому нічого надважкого немає. Подавати закуску до столу можна прямо після приготування. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.