Домашні рогалики з тіста, яке бродить у воді: листкова випічка нагадує міні круасани. Смачніших я не їла

Якщо раптом вам захотілось поласувати чимось смачненьким і домашнім, спробуйте приготувати ці прості рогалики з листового тіста. Витрачати весь вечір на готовку не треба – все за вас зробить вода.

Цей рецепт створений спеціально для тих, кому подобаються кулінарні експерименти. Простий у приготуванні десерт точно припаде вам до смаку. Якщо ви довго шукали незвичайний рецепт смачних рогаликів, вітаємо – ви його знайшли! Хутчіше беріться до приготування смаколика, аби якнайшвидше його спробувати.

Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом рогаликів із листкового тіста
Кулінари поділились простим і дуже смачним рецептом рогаликів із листкового тіста

Інгредієнти

Для тіста:

  • 420 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 80 мілілітрів молока;
  • 2 ст. л. сметани 20%;
  • 120 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 1/3 ч.л. солі.

Для начинки:

  • 300 грамів вишні без кісточки.

Спосіб приготування:

Для початку дріжджі потрібно розчинити у теплому молоці. Робити це варто в окремій місткості. Наступним кроком збийте яйця та цукор, сіль, а також додайте в цю суміш сметану. Вилийте розчин із дріжджами та вершкове масло в щойно приготовану суміш. Далі потрібно поступово додати просіяне борошно та замісити нелипке тісто. Ви можете використати менше або трішки більше тіста, все залежить від того, коли консистенція стане, як треба.

Далі посипте тісто борошном і покладіть на мокру віджату тканину. Зав’яжіть шматок тканини та покладіть “конструкцію” в миску з водою до 21 градуса. Залиште тісто у мисці, воно спливе не менш як за годину. Тим часом готуйте начинку – вишню змішайте з цукром.

Вимісіть тісто на столі, присипаному борошном. Розділіть його на декілька частин, на кожну з яких покладіть начинку. Загорніть у форму рогаликів, викладіть на деко, застелене пергаментом. Залиште їх накритими на пів години, а потім – змастіть зверху збитим яйцем. Випікайте десерт 17 хвилин у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці.

Як просто та швидко приготувати смачний десерт – рогалики
Як просто та швидко приготувати смачний десерт – рогалики

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Що спільного між політикою та сценою? Артисти-депутати: Злата Огнєвіч, Святослав Вакарчук, Ада Роговцева

Що об'єднує політику та сцену, окрім загальної сфери суспільного життя? Одним із ключових аспектів є їхній величезний вплив на широкі маси громадян.

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.