Мама навчила – і торта не треба: у 2 рази смачніший за всі тістечка, повітряний і пишний пиріг. За копійки

Такий пиріг стане ідеальним для чаювання з друзями. Крім того, смачний десерт може чудово доповнити ваш святковий стіл. Простий рецепт вам точно сподобається.

Тільки один аромат цього пирога здатен заполонити ваші думки. Розповідаємо, як швидко та просто приготувати смачний десерт, який стане улюбленим частуванням на кожен день і чудовим варіантом для святкового столу. Будь-який вечір, день народження або навіть Новий рік стануть “смачнішими”, якщо вдома стоятиме цей смаколик.

Кулінари розповіли про основні тонкощі та секрети приготування пирога за простим рецептом
Кулінари розповіли про основні тонкощі та секрети приготування пирога за простим рецептом

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 200 г масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста;
  • 1/2 ч. ложка солі;
  • 4-5 ст. л. холодної води;

Для начинки:

  • 4-5 яблук;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 1 ч. ложка кориці;
  • 2 ст. ложки меду.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач для тіста та сіль. Натріть заморожене масло на тертці і додайте до суміші в мисці. Додайте яйце та поступово доливайте холодну воду, змішуючи все, доки не утвориться тісто. Згорніть тісто в плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин. Очистьте яблука від шкірки і видаліть серцевину. Наріжте їх тонкими скибочками. У великій мисці змішайте яблука з цукром, корицею та медом.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні та перенесіть його в підготовлену форму для пирога. Наколіть дно тіста виделкою, щоб уникнути його підняття під час випікання. Викладіть яблучну начинку на тісто. Зробіть сітчастий візерунок з решітки тіста поверх начинки. Запікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин, або доки верх пирога не стане золотистим.

Кулінари розповіли про основні тонкощі та секрети приготування пирога за простим рецептом
Кулінари розповіли про основні тонкощі та секрети приготування пирога за простим рецептом

Після випікання залиште пиріг охолоджуватися перед подачею. Смакує такий десерт краще з кулькою морозива чи порцією вершкового соусу. Цей простий рецепт дозволить вам насолоджуватися смачним та ароматним яблучним пирогом без всіляких зусиль. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.