Більше ніяких інших рецептів медовика в моєму житті немає: тортик виходить ніжний на смак і дуже гарний

Це ідеальний рецепт медових коржів. Готується тісто дуже просто – всі інгредієнти складаються в каструлю і заварюються. Залишиться тільки розділити на коржі й змастити їх сметаною.

Вам знадобиться:

  • 250 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 130 г вершкового масла;
  • 150 г меду;
  • 1,5 ч.лож. соди;
  • 650 г борошна.

Для крему:

  • 800 г сметани;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 10 г ванільного цукру.

Для глазурі:

  • 50 г вершків;
  • 50 г шоколаду;
  • 30 г білого шоколаду.
Кращий рецепт медовика

У каструлю, в якій заварюватимете тісто, всипте цукор, розбийте яйця. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно було кімнатної температури. Додайте його до решти інгредієнтів. Сюди ж викладіть мед.

Трішки перемішайте та поставте каструлю на вогонь. Розігрівайте, не перестаючи перемішувати інгредієнти, щоб нічого не пристало до дна посуду. Коли маса закипить, всипте соду. Ще один раз перемішайте й зніміть із вогню.

Кращий рецепт медовика

У глибоку миску всипте просіяне борошно. Зробіть всередині заглиблення й влийте підготовлену медову масу. Перемішайте спочатку силіконовою лопаткою, потім приступайте до замішування руками. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

Покладіть ковбик на тарілку, затягніть поліетиленом і відправте до холодильника на пів години. Після цього розділіть тісто на 8 однакових шматочків і з кожної сформуйте кульку.

Беріть по одній і розкачуйте, а решту тим часом тримайте під плівкою. Розкачайте скалкою тонкий круглий корж, викладіть його на деко, яке вистеліть пергаментним папером, і відправте до духовки, щоб підрум’янився. Шафу попередньо розігрійте до 200 градусів.

Кращий рецепт медовика

Діставши готовий виріб, виріжте кулінарним кільцем коло діаметром 26 см. Обрізки підуть на присипку торта. Таким же чином спечіть решту коржів. Допоки вони остигають, беріться до приготування крему.

Сметану перекладіть у глибоку мисочку. Бажано брати 25% жирності. Додайте цукрову пудру, ванільний цукор. Збийте масу вінчиком до однорідності. Крем готовий.

Викладайте коржі на пласке блюдо, перемащуючи сметанним кремом. Верх поки що не змащуйте. Поставте торт на 1 годину в холодильник для стабілізації. Тим часом обрізки коржів закладіть у блендер і переробіть на крихту.

Кращий рецепт медовика

Для глазурі поламайте шоколад на шматочки, залийте гарячими вершками. Перемішуйте, допоки шоколад повністю не розчиниться, а маса не стане однорідною. Дістаньте медовик із холодильника, залийте глазур’ю верх і прикрасьте смужками з білого шоколаду.

Боки торта змастіть сметанним кремом. За допомогою лопатки присипте крихтою з коржів. По краях зверху медовик теж присипте крихтою.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.