Справжня фішка святкового столу: фаршировані кальмари улетять так швидко, що й очима блимнути не встигнеш

Кальмари вже давно перестали бути екзотикою на наших кухнях, але не завжди виходить їх приготувати так, щоб вони були м'якими та соковитими, а не гумовими.

Сподіваємось, що рецепт, який ми зараз запропонуємо, допоможе вам приготувати таку страву, яка запам’ятається всім, хто її спробує надзвичайним смаком і надалі ви будете готувати кальмари із задоволенням. Безпосереднє приготування такої страви не займає багато часу та й кулінарних навичок знадобиться мінімум. Головне – не переваріть кальмари. До речі радимо вам придбати їх вже почищеними, а якщо ні, то майте на увазі, що вони доволі легко чистяться, якщо їх облити кропом.

Іще одне. Окрім продуктів вам знадобиться заздалегідь розігріти духовку до температури 150° та мати форму для запікання.

Інгредієнти

  • Кальмари очищені 8 штук
  • Яйця, круто відварені 4 штуки
  • Сир твердий 300 г
  • Гриби гливи або шампіньйони 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль на ваш смак
  • Перець чорний молотий на ваш смак
  • Майонез

Приготування

Фаршировані кальмари, запечені у духовці
Фаршировані кальмари, запечені у духовці
  1. Доведіть до кипіння підсолену воду у каструлі. Покладіть в окріп кальмари та варіть їх буквально 2 хвилини. Одразу після цього дістаньте їх з води.
  2. Гриби обсмажте на олії спочатку на великому вогні так, щоб з них повністю випарувалась рідина, а потім покладіть до грибів дрібно порізану цибулю. Посоліть та поперчіть начинку й смажте її до готовності.
  3. Обсмажені гриби з цибулею перекладіть у миску та додайте до них яйця, натерті на дрібній тертці. Добре перемішайте все та покладіть у цю суміш половину натертого також на дрібній терці сиру. Знову все добре перемішайте.
  4. Настав час нафарширувати кальмари смачною начинкою.
  5. Далі складіть нафаршировані тушки в форму для запікання.
  6. Зробіть поверх кальмарів у зручний для вас спосіб майонезну сітку, а потім посипте їх сиром, що залишився.
  7. Запікайте кальмари в духовці 30-40 хвилин.
  8. При подачі можете порізати тушки на шматочки.

Популярне

Схожі статті

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.

За кордоном, але в оточені жіночої краси: Потап із Чикаго порадив українцям, як пишатися своїм походженням

Знаходячись за кордоном відомий продюсер Потап намагається довести прискіпливій публіці, що він не забуває рідну неньку Україну. Проте реакція фанатів не завжди така, яку артист хотів би бачити.

Ніякої духовки, але всі будуть задоволені: без розкочування тіста готую ліниві пиріжки з м’ясом за 10 хвилин

Уранці кожна хвилина на рахунку, але ж треба нагодувати чоловіка й дітей ситно. Вихід є – зробіть ліниві пиріжки. Просто змішайте кефір із борошном, викладіть на пательню й додайте м'ясний фарш.