Жодне свято в родині не обходиться без цього салату: ніжна курочка, соковитий чорнослив та хрумкі горішки

Серед усіх святкових салатів цей відрізняється оригінальним смаком. Всі інгредієнти викладаються шарами, тому страва має доволі привабливий вигляд. Скуштувати захочеться всім.

Вам знадобиться:

  • 250 г курячого філе;
  • 150 г чорносливу без кісточок;
  • 70 г твердого сиру;
  • 50 г волоських горіхів;
  • 2 великих яйця;
  • 1 яблуко Симиренка;
  • 70 г майонезу;
  • 0,5 ст.лож. солі;
  • 4 горошки чорного перцю;
  • 2 лаврових листки.
Салат з куркою, чорносливом та горіхами на свято

У невелику каструльку налийте 1,5 л води. Коли закипить, посоліть і покладіть куряче філе. Всипте чорний перець горошком та лавровий лист. Варіть на мінімальному вогні 20 хвилин. Охолоджуйте м’ясо в бульйоні, бо інакше воно пересохне. Витягніть, стряхніть краплі вологи й наріжте маленькими кубиками.

Салат з куркою, чорносливом та горіхами на свято

Яйця вимийте, залийте водою в каструльці й теж поставте на вогонь. Варіть 10 хвилин, щоб стали крутими. Перекладіть в іншу мисочку й залийте холодною водою. Так буде легше чистити шкаралупу. Подрібніть ножем чи виделкою.

Салат з куркою, чорносливом та горіхами на свято

Чорнослив промийте під краном. Якщо він сухуватий, попередньо залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього воду злийте, а сухофрукт промокніть паперовим рушником. Наріжте дрібненько.

Волоські горіхи подрібніть за допомогою ножа. Можете покласти ядра в пакет і прокачати скалкою. Або ж скористайтеся блендером. Яблуко беріть середнього розміру. Вимийте, обчистьте шкірочку. Натріть на тертушці, збризніть лимонним соком. Твердий сир натріть на тертушці.

Салат з куркою, чорносливом та горіхами на свято

На пласке блюдо виставте кулінарне кільце діаметром 18 см чи трохи більше або менше. Першим шаром викладайте курку, змастивши майонезом. Далі йде шар чорносливу + майонез. Яйця, яблуко, сир – викладайте один за одним, обов’язково додаючи кожного разу соус.

Щоб майонезу пішло не сильно багато, перекладіть його в кондитерський мішечок і малюйте на кожному шарі сіточку. Верх торта-салату прикрасьте шматочками горіхів. Акуратно зніміть кільце. Можете також додати для краси шматочки сухофруктів і зелень – петрушку чи кріп.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.