Це моя улюблена смажена картопля: готую тільки так вже багато років. Секрети, як смачно посмажити картоплю

Картопля, яку правильно приготували, виходить неймовірно ніжною та буквально схожою на мармелад. Розповідаємо секретний рецепт цієї, здавалося б, дуже простої страви.

Головний секрет будь-якої смачної страви – дотримання всіх порад, які дають досвідчені кулінари. Приготувати вишуканий обід або апетитну вечерю можливо за умови, якщо ви розумієте, що робите. Для того, аби смажена картопля вийшла ніжною та мармеладною всередині, а зовні – хрусткою, недостатньо просто обрати вдалий сорт бульби. Розповідаємо покроково, як готувати смачну картоплю.

Кулінари розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб вона була ніжною та мармеладною
Кулінари розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб вона була ніжною та мармеладною

Інгредієнти:

  • 4-5 середніх картоплин;
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю;
  • 1/2 ч. ложки паприки;
  • 1/2 ч. ложки часнику в порошку;
  • Зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку помийте картоплю, очистьте її від шкірки та наріжте на тонкі кружечки або соломкою, залежно від ваших вподобань. Промийте нарізану картоплю під холодною водою для видалення надлишкового крохмалю. Розігрійте рослинну олію в глибокій сковороді або казані на середньому вогні. Впевніться, що олія добре розподілена по всій поверхні сковороди.

Додайте нарізану картоплю в розігріту олію рівномірним шаром. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до тих пір, поки картопля не стане золотисто-коричневою і не буде м’якою всередині. Це займе близько 10-15 хвилин. Після смаження витягніть картоплю на паперовий рушник або серветку, щоб видалити зайву олію. Посипте сіллю, перцем, паприкою та часником. Помішайте, щоб рівномірно розподілити приправи. За бажання, у процесі смаження ви можете додати нарізану кільцями цибулю.

Кулінари розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб вона була ніжною та мармеладною
Кулінари розповіли, як правильно готувати картоплю, щоб вона була ніжною та мармеладною

Подавайте смажену картоплю гарячою, прикрашену свіжою зеленню. Можна подати з кетчупом, майонезом або іншим вашим улюбленим соусом. Цей рецепт гармонійно поєднує ніжність внутрішньої частини картоплі та хрусткість ззовні, а приправи додають глибину страві. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.