На Новий рік їх накладатимуть у тарілку по 5 штук: рецепт ситних фаршированих перців. У них є один секрет

Фаршировані перці – страва, яку можна зробити святковою і нарядною. Пропонуємо до вашої уваги новорічний рецепт фаршированих перців. Ця страва може стати зіркою вашого святкового столу.

Фаршировані перці – дуже смачна, але не святкова страва. Зазвичай їх фарширують сумішшю рису та фаршу і тушкують у томатно-сметанній підливці. Та цю страву можна приготувати по-іншому і зробити її не повсякденною, а святковою. Пропонуємо до вашої уваги відмінний рецепт фаршированого перцю з куркою, грибами і без рису.

Необхідні інгредієнти:

  • перець болгарський – 5 шт;
  • цибуля – 100 г;
  • гриби – 400 г;
  • куряча грудинка – 250 г;
  • сметана – 50 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна обрати будь-який болгарський перець та страва буде ефектнішою, якщо взяти перці різних кольорів. Перці треба розрізати навпіл, плодоніжку залишаємо для краси, а насіння вичищаємо. Викладаємо половинки перців на деко, змащене олією. Всередину кожного перцю кладемо кульку з фольги (щоб під час випікання перець не деформувався) і ставимо випікатись у розігрітій духовці при температурі 200 градусів на 15 хвилин.

Рецепт святкових фаршированих перців з м'ясом, сиром і без рису
Рецепт святкових фаршированих перців з м’ясом, сиром і без рису

Готуємо начинку. Цибулю нарізаємо тонкими напівкільцями і обсмажуємо на вершковому маслі. Гриби (шампіньйони, чи гливи) нарізаємо тонкими смужками і додаємо до цибулі на пательню. Все обсмажуємо 7-10 хвилин.

Куряче філе нарізаємо дрібним кубиком і додаємо до пательні. Тушкуємо все до готовності курки. Вкінці все солимо, перчимо і додаємо спеції за бажанням.

Рецепт святкових фаршированих перців з м'ясом, сиром і без рису
Рецепт святкових фаршированих перців з м’ясом, сиром і без рису

Знімаємо начинку з вогню і тільки тоді додаємо до неї сметану та перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Виймаємо напівготові перці з духовки, виймаємо з них фольгу і закладаємо в кожну перчину начинку. Зверху все щедро посипаємо сиром. Ставимо у духовку ще на 7 хвилин при температурі 200 градусів.

Подаємо фаршировані перці гарячими. Така страва відмінно смакує зі свіжими салатами та овочевими закусками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.